“Ειδικό Δικαστήριο για τους μνημονιακούς αρχιπραξικοπηματίες και τον παρακρατικό Παυλόπουλο”

“Στόλισε” με… κοσμητικά επίθετα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολιάζοντας τα όσα είπε στον Guardian ο πρωθυπουργός ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο Τσίπρας και κανένας λάθος. Το μέγα λάθος του είναι η κωλοτούμπα και η προδοσία που έκανε και οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα.Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής, χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Ξεπούλησε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΙ τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Guardian.

“Ανιστόρητος, αγεωγράφητος και πολιτικά ανίδεος ο Τσίπρας”

Eρωτηθείς για την αποστροφή του Αλ. Τσίπρα ότι δεν σκέφτηκε ποτέ την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη σε άλλο …γαλαξία, τόνισε ότι «ο Τσίπρας αποδεικνύεται, ανιστόρητος, αγεωγράφητος και πολιτικά ανίδεος. Χώρες εκτός ΕΕ ζουν σε άλλο πλανήτη; Π.χ. η Νορβηγία, η Ελβετία. Η Ρωσία είναι ευρωπαϊκή χώρα, αλλά όχι μέλος της ΕΕ».

“Ο Βαρουφάκης λέει ευρώ και ξερό ψωμί”

Όσο για τις αποκαλύψεις του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη, ο Π. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «ο Βαρουφάκης είναι ευρώπληκτος, όπως ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης. Φανατικοί και δογματικοί με το ευρώ. Θυμίζουν το ΚΚΕ με τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ο Βαρουφάκης λέει ευρώ και ξερό ψωμί».

Όσο για τον ίδιο, λέει ότι είχε εκπονήσει πρόγραμμα για έξοδο από ευρώ και ΕΕ. «Στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ από μια στημένη κλάκα δεχόμουν και αποδοκιμασίες», κατήγγειλε σχετικά.

Σημείωσε ακόμη ότι είχε κάνει συμφωνία στην Αγ. Πετρούπολη με τον ρώσο υπουργό Ενέργειας για ρώσικο αγωγό φυσικού αερίου, αλλά «η συμφωνία κόλλησε σε πιέσεις από τους Αμερικάνους».

“Ουδέποτε έθεσε ο Τσίπρας στο τραπέζι της συζήτησης έξοδο από το ευρώ”

Όσο για σενάρια της δραχμής, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι ο Τσίπρας «ήταν άκρως αντίθετος, δεν ήθελε να ακούσει, θεωρούσε.καταστροφή την έξοδο από το ευρώ. Ουδέποτε έθεσε ο Τσίπρας στο τραπέζι της συζήτησης έξοδο από το ευρώ».

Χαρακτήρισε «ψέμματα ότι το παρουσίασε ο Βαρουφάκης στο υπουργικό. Αστειότητες, είναι δυνατό να πηγαίνει στο γιορογκρουπ και να ηχογραφεί; Μέγα ατόπημα αν ηχογραφούσε τον πρωθυπουργό».

Ερωτηθείς για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, σημείωσε: «Αστεία πράγματα, αλλά αν το ζητάει η αντιπολίτευση πρέπει να ικανοποιοείται γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει. Αν πάει κάποιος στο ειδικό δικαστήριο θα είναι οι μνημονιακοί αρχιπραξικοπηματίες με τον παρακρατικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το συμβούλιο αρχηγών που έκαναν το όχι ναι. Το αλλοίωσαν κτηνωδώς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα