Ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης του Μάντζουκιτς

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και η μείωση της διαφοράς από τους πέντε βαθμούς στους δύο, πρόσφερε ανάσα ψυχολογίας στον Ολυμπιακό, στον οποίο συγκεντρώνουν όλες τις δυνάμεις τους, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και ειδικότερα της αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στον Πειραιά έχουν θέσει ως «ιερό στόχο» την πρόκριση στην επόμενη φάση του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού. Γνωρίζουν ωστόσο, ότι τα πάντα θα κριθούν στη Μαδρίτη, κόντρα στην Ατλέτικο, στις 26 Νοεμβρίου. Μπορεί να προηγείται η αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη, ωστόσο – κακά τα ψέματα – ο μεγάλος φετινός στόχος για τους «ερυθρόλευκους» είναι η ευρωπαϊκή διάκριση και εκεί έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους.

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ ετοιμάζει τα πλάνα του για τα δύο αυτά παιχνίδια, ευελπιστώντας πώς δεν θα προκύψουν προβλήματα και απουσίες από τις διεθνείς συμμετοχές των ποδοσφαιριστών του. Ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζει ειδικό πλάνο, προκειμένου να «καθηλώσει» την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία παρουσιάζει πολύ συγκεκριμένα προβλήματα την τρέχουσα περίοδο.

Ο Μίτσελ έχει «διαβάσει» τους Μαδριλένους και έχει στο μυαλό του ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης του Μάριο Μάντζουκιτς. Ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει πως αν περιορίσει τη δράση του Κροάτη επιθετικού, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας και επί της ουσίας, κρατάει μόνος του ζωντανή την Ατλέτικο, θα καταφέρει να αποσυντονίσει την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και να τη κτυπήσει στη διάτρητη αμυντική της γραμμή.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί η πίστη πως η ομάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός τόσο κρίσιμου αγώνα. Ο Μίτσελ περιμένει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν ανάλογη μαχητικότητα και οξυδέρκεια, με εκείνη που έδειξαν στην αναμέτρηση κόντρα στη Γιουβέντους. Ο αγώνας στο Τορίνο δεν ήταν «ζωής ή θανάτου» για τους «ερυθρόλευκους», στη Μαδρίτη, όμως, κρίνεται η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα