Εικαστικές Διασταυρώσεις στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στη Ρωμαϊκή Αγορά έκθεση της Άννης Καλτσίδου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Αυγούστου.

Η Άννη Καλτσίδου σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο Οικονομικό Τμήμα και στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει στο ενεργητικό της δύο ατομικές εκθέσεις («Ήλιος- Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νεάπολης», 2011/«Artis Causa», 2014) και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Θεσσαλονίκη, Βέροια, Φλώρινα, Μεσολόγγι, Κοζάνη, Δρέσδη, Νις κ.α.).

Στην τρίτη αυτή ατομική της έκθεση, η Άννη Καλτσίδου παρουσιάζει μία εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη για την Κρυπτή Στοά, και δημιουργεί ένα περιβάλλον σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς. Και τα δύο μέρη της έκθεσης συνδιαλέγονται με τον αρχαιολογικό χώρο, παράγοντας συνειρμούς σχετικά με τη συνέχεια και την πορεία (του ανθρώπου, της πόλης, του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς) μέσα στο χρόνο. Μέσα από την παρουσίαση και τους συσχετισμούς που προκύπτουν από αυτή, η μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορία (το «παλιό») διασταυρώνονται με το νέο (το εικαστικό έργο που γεννήθηκε για την έκθεση), απηχώντας εύστοχα το κεντρικό μήνυμα της Μπιενάλε: «Παλιές διασταυρώσεις – Make it New!». Στο ίδιο πνεύμα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί περφόρμανς με αναφορές στην ιστορία, την πολυπολιτισμικότητα της πόλης, αλλά και τη σημερινή Θεσσαλονίκη της κρίσης.

3

2

 

5

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα