Εικόνες και βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Ελληνοαμερικανική Ενωση

Εικόνες και βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παλαιστίνη.

Τα μέλη εισήλθαν στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων και έφυγαν ανενόχλητοι. Οι ίδιοι δημοσίευσαν βίντεο της δράσης τους και έβγαλαν ανακοίνωση στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν, «Λίγες μέρες πριν ήρθε στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Ακολούθησαν βραβεύσεις απο μέρους του Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών κλπ, για την προσφορά τους στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις καθώς και συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή που γίνονταν αυτά τα ανούσια καθεστωτικά τελετουργικά στην Αθήνα, στην Ραμάλα, στην Παλαιστίνη, ένας 16χρονος έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που πέταγε πέτρες στον κατοχικό στρατό. Ο 16χρονος είναι ο 18ος δολοφονημένος παλαιστίνιος εν ώρα διαδηλώσεων τις τελευταίες 25 μέρες, σχεδόν ένας την ημέρα.

Για αυτούς τους λόγους σήμερα

 Για το Παλαιστινιακό έχουν μιλήσει πολλοί, και εμείς μέσα σε αυτούς.

 Δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα: στην Παλαιστίνη διεξάγεται μια εθνοκάθαρση σε αργή κίνηση. Μια εθνοκάθαρση σχεδιασμένη και αμείλικτη. Χρόνο με τον χρόνο οι Παλαιστίνιοι διώχνονται από όλο και περισσότερα κομμάτια της γης τους. Χρόνο με τον χρόνο το Ισραήλ δημιουργεί νέους οικισμούς και αντικαθιστά τον παλαιστινιακό πληθυσμό με δικούς του.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα