“Ειλημμένη απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις”

Ειλημένη είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικές τις  μειώσεις στις συντάξεις επανέλαβε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε εκ νέου ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα βγει την επόμενη εβδομάδα και κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έγιναν το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, όπως υποστήριξε, ότι «με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις».

Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι με βάση αυτήν την απόφαση, θα πρέπει να χορηγηθούν σε αυτούς που προσέφυγαν τα αναδρομικά και να αναπροσαρμοστούν οι σημερινές τους συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Αναγνώρισε ο κ.Μητρόπουλος δε, ότι «το κόστος είναι μεγάλο», αλλά τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει ένα όπλο διαπραγματευτικό».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα