Ειρηνοδικείο διέσωσε σπίτι τρίτεκνης οικογένειας με δάνεια 80.000 ευρώ

Επαρχιακό δικαστήριο διέσωσε το σπίτι τρίτεκνης γυναίκας που οφείλει σε δάνεια περίπου 80.000 ευρώ. Με προσωρινή του διαταγή, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, κι αφού είχε προηγηθεί αποτυχημένη  απόπειρα προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων ,δικαίωσε τρίτεκνη υπάλληλο, παγώνοντας τα καταδιωκτικά μέτρα και τον πλειστηριασμό  της περιουσίας της.

Η δανειολήπτρια που είναι παντρεμένη με   εποχιακά εργαζόμενο, οφείλει σε μία Τράπεζα αλλά σε τρία πιστωτικά προϊόντα (δύο στεγαστικά δάνεια και ένα καταναλωτικό) συνολικό ποσόν  80.282,16 ευρώ.

Το εισόδημα της  προέρχεται από τον μισθό της ίδιας, που με τις υπερωρίες ανέρχεται στο ποσό των 646,00  ευρώ, και του συζύγου της, ο οποίος είναι εποχιακά εργαζόμενος, ως σερβιτόρος.

Τα περιουσιακά της στοιχεία περιλαμβάνουν ένα σπίτι  ενώ του συζύγου της ένα κτίσμα με μια ερειπωμένη οικία καθώς και αγροτεμάχια  σε διάφορες τοποθεσίες με ελιές και δύο αυτοκίνητα (ένα αγροτικό και ένα επιβατικό) που είναι απαραίτητα για την  μετάβαση  στην εργασία τους. Η Τράπεζα αρνήθηκε την πρόταση της στον προδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια να ακολουθήσει το επόμενο βήμα, καταθέτοντας αίτηση υπαγωγης στον Ν.3869/2010, στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Με την απόφαση του το δικαστήριο ανέστειλε ι όλα τα καταδιωκτικά μέτρα μέχρι τις 31.12.2015 που θα εξεταστεί η αίτηση, ενώ διασώζεται μέχρι την ίδια ημερομηνία και η περιουσία της ενώ ορίστηκε καταβολή μηνιαίας δόσης  80 ευρώ για δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα