Ειρηνοδικείο: Παράνομες οι μισθολογικές μειώσεις στους εργαζομένους στον ΗΣΑΠ

Με απόφασή του το Ειρηνοδικείο δικαιώνει εργαζομένους στον ΗΣΑΠ για τις μισθολογικές μειώσεις που υπέστησαν, κρίνοντας τες παράνομες. 

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις αφορούν στην τρίτη κατά σειρά περικοπή των αποδοχών τους της τάξης του 25% από 1/1/2013, όταν εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σημειωτέον ότι, λόγω των ήδη επιβληθείσων περικοπών, ο μισθός τους είχε υποστεί μείωση κατά 40%-45%. Ετσι, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ προχώρησε στην κατάθεση αγωγών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το οποίο κι έκρινε τις τελευταίες περικοπές παράνομες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του ΗΣΑΠ, «οι αποφάσεις αυτές δικαιώνουν τους εργαζομένους στους πρώην ΗΣΑΠ, στην προσπάθειά τους για την αποκατάσταση των αποδοχών τους από τις μειώσεις που είχαν γίνει, κατ’ εφαρμογή των μνημονίων και με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, από 1.1.2013».

«Οι πρώτες αποφάσεις για δύο από τις αγωγές εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες και δικαιώνουν τους εργαζομένους κρίνοντας ότι δεν ήταν νόμιμη η εκ νέου μείωση των αποδοχών τους από 1.1.2013. Έτσι, το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να καταβληθούν στους εργαζομένους όλα τα χρήματα τα οποία είχαν περικοπεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα