Εισήγηση ενοχής για τον κατηγορούμενο που μαχαίρωσε μαθητή στο Π. Φάληρο

Με την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας επί της ενοχής του κατηγορουμένου, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό με μαχαίρι του 16χρονου μαθητή, Φοίβου Δεμερτζίδη, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο.

Η επίθεση σε βάρος του μαθητή φέρεται να έγινε από δύο χρυσαυγίτες που ήθελαν να τον τιμωρήσουν επειδή ο 16χρονος έχει αντιφασιστικές αντιλήψεις. Στο εδώλιο κάθεται μόνο ο νεαρός Γιώργος Αποστολόπουλος, καθώς για τον συνεργό του που ήταν ανήλικος κατά τη διάπραξη του αδικήματος έχει διαχωριστεί η δικογραφία.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή και για την επίθεση υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί του μαχαίρι και δεν υπήρχε προμελετημένο σχέδιο, αλλά έγινε για την κοπέλα με την οποία είχε δεσμό και την παρενοχλούσε το θύμα. Σύμφωνα, όμως, με την κατάθεση του γιατρού, ο οποίος χειρούργησε το θύμα που είχε δεχτεί τρία χτυπήματα, το ένα τραύμα έγινε με μαχαίρι, ήταν πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του ανήλικου μαθητή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα