Εισαγγελική έρευνα για υπουργό του Μακρόν

Προκαταρκτική έρευνα για τον Γάλλο υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών διέταξε η εισαγγελία της χώρας. Πρόκειται για τον Ρισάρ Φεράν, σύμμαχο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η έρευνα, η οποία άνοιξε στη Βρέστη (στα δυτικά της χώρας) συμπίπτει με την παρουσίαση στους εκπροσώπους του Τύπου ενός νομοσχεδίου για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής, για την οποία έχει δεσμευτεί ο νέος πρόεδρος της χώρας.

Ο Φεράν, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας που έφερε τον Μακρόν στην εξουσία, αρνείται εδώ και μια εβδομάδα τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2011, όταν ήταν γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού ασφαλιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Canard Enchaine, ο οργανισμός αυτός ήθελε να νοικιάσει έναν χώρο στη Βρέστη για να λειτουργήσει εκεί ένα κέντρο περίθαλψης.

Μεταξύ των τριών προσφορών που κατατέθηκαν, επελέγη τελικά εκείνη της κατασκευαστικής εταιρείας που ανήκε στη σύντροφο του Φεράν, Σαντρίν Ντουσάν.

Η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι ο Φεράν είχε προσλάβει τον γιο του ως κοινοβουλευτικό του συνεργάτη για πολλούς μήνες το 2014.

Επιπλέον, δημοσίευμα της Le Monde αναφέρει ότι ο Φεράν διατήρησε αμειβόμενη θέση στον ασφαλιστικό οργανισμό στην Βρετάνη για αρκετό καιρό αφότου είχε παραιτηθεί, ενώ κατηγορείται και για ευνοιοκρατία, καθώς φέρεται να προσέλαβε τον φίλο μιας συναδέλφου του ως κοινοβουλευτικό του βοηθό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα