Εισαγγελική έρευνα κατά του Θ. Τζήμερου

 

Μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Θάνου Τζήμερου, του προέδρου του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», στην οποία γίνεται λόγος για «Grexit, που θα αποφασισθεί την επόμενη Κυριακή», καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να ανατρέψουν την κυβέρνηση, προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε τη διενέργεια δικαστικής έρευνας σε βάρος του Θ. Τζήμερου, ούτως ώστε να διαπιστωθεί, εάν έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, παρακινώντας τους πολίτες να ανατρέψουν βίαια την κυβέρνηση, να στερήσουν τον πρωθυπουργό της χώρας από την εξουσία του κλπ.

Την έρευνα, η οποία ενδεχομένως να επεκταθεί και στους υπεύθυνους άλλων ιστοσελίδων, οι οποίοι αναπαράγουν τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα του κ. Τζήμερου, θα διενεργήσει ο εισαγγελέας εφετών κ. Καψιμάλης.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του huffingtonpost.gr, η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα –ίσως και απόψε– με τη λήψη καταθέσεων από τον εισαγγελέα.

Να πούμε επιγραμματικά ότι στην επίμαχη ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου, υπάρχουν υβριστικοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα («ο αλήτης που υποδύεται τον πρωθυπουργό», «χαζοχαρούμενος καταληψίας»), ενώ στην παράγραφο η οποία ερευνάται αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρακίνησης σε βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης, αναφέρονται τα εξής:
«(…)Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες.Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».

tzimeros01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tzimeros02

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα