Εισαγγελική «πόρτα» στους προφυλακισμένους της Χ.Α.

Εκτός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα παραμείνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς η εισαγγελέας επόπτης των φυλακών απέρριψε το αίτημά τους για χορήγηση έκτακτης άδειας.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνιάδη δήλωσε την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της εισαγγελέως. Στην ανακοίνωση, ο κ. Αντωνιάδης κάνει λόγο για «πρωτοφανές νομικό ατόπημα», «βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και τον άνευ προηγουμένου ωμό ευτελισμό της Δημοκρατίας», ενώ γνωστοποιεί την πρόθεση του Ν. Μιχαλολιάκου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της εισαγγελέως Μαρίας Τρούπη «που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη της ένα λόγω συνταγματικής εκτροπής, καθώς και των αυτονόητων ηθικών αυτουργών στην εγκληματική αυτή ενέργειά της».

Όπως επισημαίνεται μάλιστα στην ανακοίνωση προτίθενται να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων το σύνολο των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κρατούνται στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Νίκος Μίχος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα