Εκατοντάδες βρετανοί επενδυτές κλαίνε τα λεφτά που ξόδεψαν για γη στη Βραζιλία

Εκατοντάδες βρετανοί επενδυτές ετοιμάζονται να καταθέσουν νομικές προσφυγές με την ελπίδα να πάρουν πίσω τα λεφτά που έχασαν επενδύοντας σε γη στην Βραζιλία, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η λονδρέζικη εταιρίεα Pantheon Realty Consultants μεταξύ 2010 και 2013 προσέγγισε χιλιάδες άτομα, τα οποία έπεισε να επενδύσουν σε κομμάτια γης στην Βραζιλία τα οποία, όπως ισχυριζόταν, θα εκτινάσσονταν σε αξία λόγω του Μουντιάλ. Όμως η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου έβαλε «λουκέτο» στη βρετανική ιστοσελίδα τής επιχείρησης με αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάσουν εκατομμύρια στερλίνες.

Το Pantheon έπεισε εκατοντάδες επενδυτές να επενδύσουν σε βραζιλιάνικα οικόπεδα τα οποία εμφάνιζαν ως «ώριμα για ανάπτυξη» και με τεράστιες δυνατότητες ανατίμησης χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, αλλά και την ταχεία ανάπτυξη της οικονομίας της Βραζιλίας. Ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που αγόρασαν κομμάτια γης πληρώνοντας κατά μέσο όρο μερίδιο 10.000 στερλίνες για την επένδυσή τους. Ωστόσο, στα τέλη του περασμένου έτους πληροφορήθηκαν ότι το Pantheon θα ρευστοποιηθεί λόγω λογιστικής ανεπάρκειας.

Πολλοί βρετανοί επενδυτές δεν έχουν ακόμη λάβει καν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, ενώ άλλοι πληροφορήθηκαν πως τα χωράφια που αγόρασαν αξίζουν το πολύ 200 ρεάλ Βραζιλίας, δηλαδή κάτι παραπάνω από 50 στερλίνες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα