Εκατόμβη νεκρών από εισβολή Ταλιμπάν σε σχολείο

Τον θάνατο σκόρπισαν το πρωί της Τρίτης οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν. Πιο συγκεκριμένα, κομάντος (τουλάχιστον έξι, σύμφωνα με πηγή μέσα από το σχολείο)   εισέβαλαν σε σχολείο στο «Army Public School», όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής πλευράς της χώρας, κρατώντας ομήρους 500 περίπου μαθητές και δασκάλους και σκοτώνοντας δεκάδες παιδιά.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή πλήττεται συχνά από ισλαμιστικές επιθέσεις, όπως αναφέρουν στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Oι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 100, ανάμεσά τους και 84 παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

“Στο στρατιωτικό νοσοκομείο CMH υπάρχουν περίπου 60 πτώματα παιδιών και στο νοσοκομείο Lady Reading άλλα 24”, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης όπου βρίσκεται η Πεσαβάρ, μιλώντας στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Οι βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσής μας εισέβαλαν στο σχολείο, έχουν οδηγίες να μη βλάψουν τα παιδιά. Στόχος ήταν το προσωπικό του στρατού», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εξετάσεων και στόχος δεν ήταν τα παιδιά, αλλά το στρατιωτικό προσωπικό, αποτελώντας πράξη εκδίκησης για επίθεση από τον στρατό κατά των Ταλιμπάν, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την “Guardian”, η μαρτυρία ενός μαθητή πραγματικά συγκλονίζει: «Βρισκόμασταν μέσα στο αμφιθέατρο, όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυρά από παντού. Οι καθηγητές μας έδωσαν άμεσα οδηγία να πέσουμε κάτω και να παραμείνουμε σιωπηλοί». Ο μαθητής μίλησε σε τηλεοπτικό τοπικό κανάλι.

“Τραγικές φιγούρες” οι γονείς των μαθητών που φωνάζουν με λυγμούς: ”Mας πήρε είκοσι χρόνια να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και χρειάστηκαν είκοσι λεπτά για να τα σκοτώσουν”.

«Εθνική τραγωδία»

«Εθνική τραγωδία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ τη σφαγή από τους Ταλιμπάν στο σχολείο που διευθύνεται από τον στρατό και που φοιτούν παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ.

«Δεν μπορώ να μείνω στο Ισλαμαμπάντ. Αυτή είναι μια εθνική τραγωδία που εξαπέλυσαν βάρβαροι. Αυτά ήταν τα παιδιά μου. Είναι απώλεια για μένα, για τη χώρα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα