«Εκβιάζει τους θεσμούς ο Τσίπρας»

Για θεσμικό εκβιασμό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη στάση του στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εμφανίζεται  υπέρμαχος της ξεκάθαρης λειτουργίας των θεσμών στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει  πως σύμφωνα με το Σύνταγμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ψηφίζει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως «την κατάλληλη στιγμή ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός της χώρας θα προτείνει ένα κατάλληλο πρόσωπο ευρύτερης απήχησης, υπερβατικό, υπερκομματικό, το οποίο θα μπορεί να ενώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές» και πως «μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το κάθε κόμμα, αλλά κυρίως ο κάθε βουλευτής, θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και να ψηφίσει»

«Σταθερότητα ή ανωμαλία»

Ο γραμματέας της Ν.Δ. έθεσε το δίλημμα «σταθερότητα ή ανωμαλία», τονίζοντας πως στο Κοινοβούλιο θα αποφασίσει κανείς «αν θέλει σταθερότητα ή αν θέλει ανωμαλία, αν θέλει η χώρα να πάει μπροστά και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών ή αν θέλει να γυρίσουμε στο χθες».

«Τάζει τα πάντα»

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Παπαμιμίκος τη χαρακτήρισε ως «ένα κακόγουστο αστείο».

«Είναι μία επανάληψη του μοντέλου Γ. Παπανδρέου. Όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου το 2009 έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του Προέδρου, το ίδιο πράγμα πάει να κάνει και ο Τσίπρας. Κάνει έναν θεσμικό εκβιασμό για την εκλογή του προέδρου όταν βγαίνει εδώ και καιρό και λέει ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε καν για πρόεδρο και, όπως έταζε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, με το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”, τάζει τα πάντα. Ο λαός δεν θα την ξαναπατήσει για δεύτερη φορά. Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να την ξαναπατήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα