«Εκείνος+Εκείνος»: «Θα πηγαίναμε κριτές σε talent show αφού θα είχαμε παραδεχτεί το γελοίον του πράγματος»

Της Σπυριδούλας Κάμπου

Ακούγοντας τα τραγούδια τους, είναι σαν να ακούς τους ίδιους να μιλάνε, αφού μέσα από αυτά καταθέτουν την ψυχή τους, το πείσμα τους, τα συναισθήματά τους, τα ιδεώδη τους, την διαφορετικότητά τους σε κάθε τι κατεστημένο! Ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης, μαζί με τα «παιδιά» τους, μας έχουν κάνει πολλάκις να κλάψουμε, να χαρούμε, να αγαπηθούμε, να χωρίσουμε, να κάνουμε όνειρα!

«Τα λόγια κομμάτια», «Χειμωνιάτικα μπαρ», «Μια γυναίκα μόνο ξέρει» και δεκάδες ακόμα, που κουβαλάμε «προίκα» στα αυτιά μας και το μυαλό μας. Οι «Εκείνος+Εκείνος» συνεχίζουν να υπηρετούν ως «συνοριοφύλακες» την ελληνική μουσική σκηνή και το νέο τους τραγούδι «Γίνε Αγάπη», που εγκαινίασε την συνεργασία τους με την δισκογραφική εταιρεία «SONAR MUSIC», της οποίας «στυλοβάτης» είναι ο καλός τους φίλος Αντρέας Γιατράκος, κρύβει πολλά μηνύματα, όπως και η κατάθεση ψυχής τους που ακολουθεί:

Πώς γεννήθηκε το όνομα «Eκείνος+Eκείνος»;

«Το όνομα γεννήθηκε στην σκέψη του Κώστα Μουρσελά τo 1970, στην τηλεοπτική σειρά “Εκείνος κι Εκείνος” με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, σε πνεύμα αντίστασης μέσα στην δικτατορία. Βρήκαμε σε αυτούς τους ήρωες κάτι από τον εαυτό μας: Μια κοφτερή ματιά στα γεγονότα που συμβαίνουν στις ζωές μας. Έναν μυστικό κώδικα επικοινωνίας για αυτούς που δεν μένουν στο εύκολο και ρηχό, αλλά αναζητούν την ουσία και την απόδραση από την ζοφερή πραγματικότητα».

 

Τι vibes παίρνετε από τον κόσμο αυτήν την περίοδο που κάνετε live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα;

«Είναι οι φίλοι που περιμένουν να συναντηθούμε ξανά, μια σχέση που χτίστηκε βήμα-βήμα όλα αυτά τα χρόνια. Φίλοι κοντινοί και μακρινοί, όμως πραγματικοί φίλοι, γιατί μοιραστήκαμε βιώματα και καταστάσεις μέσα από τις συναυλίες ή μέσα από τις μοναχικές ακροάσεις των τραγουδιών και βρήκαμε τον τρόπο να έρθουμε κοντά. Βρήκαμε έναν κοινό τόπο να συναντιόμαστε και να επικοινωνούμε».

Υπήρξαν φορές που κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν το συγκρότημα;

«Δεν υπάρχουν τέτοιοι δράκοι στην ζωή μας, ή δεν υπάρχουν γιατί τους έχουμε ήδη σκοτώσει. Και στην δική μας περίπτωση ο μόνος που μπορεί να μας βλάψει είναι ο κακός μας εαυτός. Είμαστε μαζί, γιατί ακόμα έχουμε να πούμε και να μοιραστούμε πράγματα που μας απασχολούν και μας προκαλούν».

 

Έχετε ερμηνεύσει τεράστιες επιτυχίες. Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την γέννηση κάποιου από τα τραγούδια σας;

«Λίγο-πολύ, το κάθε τραγούδι μας έχει και την δική του ιστορία. Συνήθως αφηγείται κάτι από την ζωή μας ή κάτι από την ζωή των κοντινών μας. Ιστορίες που μας συγκίνησαν, μας βάλανε σε σκέψεις, και άλλες που μας έκαναν να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε. Βιώματα δικά μας, βιώματα φίλων, ίσως και κάτι που έζησες εσύ και το άκουσες έτσι τυχαία μέσα σε κάποιο τραγούδι μας. Σίγουρα όμως η ιστορία τού “Μια γυναίκα μόνο ξέρει” είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες, όχι μόνο γιατί το τραγούδι ταυτίστηκε τόσο πολύ με την μεγάλη μας ερμηνεύτρια Καίτη Γκρέυ , αλλά και για την δίμηνη σχεδόν περιπέτειά του μέχρι να ηχογραφηθεί, αφού πρώτα το άκουσε σχεδόν όλος ο μουσικός και δημοσιογραφικός περίγυρος της Καίτης και έγινε επιτυχία πριν καν κυκλοφορήσει».

Τραγουδάτε για το χειροκρότημα ή για τα χρήματα;

«Τραγουδάμε πρώτα για μας και την θεραπεία της ψυχής μας. Τραγουδάμε γιατί αυτό μας κρατά ζωντανούς. Τραγουδάμε για να ταξιδεύουμε. Τραγουδάμε για να περνάμε καλά. Ξέρεις, όταν όλα γίνονται αβίαστα έρχεται και το χειροκρότημα, και κάποια στιγμή… έρχονται και τα χρήματα… (για κοίτα, ήρθαν τα χρήματα;)».

 

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν γνωρίζουμε τίποτα για την προσωπική ζωή σας;

«Ίσως γιατί το Eκείνος+Eκείνος λειτουργεί σαν μια τέλεια κρυψώνα. Ίσως γιατί τα ονόματά μας σε πολλούς δεν λένε τίποτα. Ίσως γιατί πολλοί δεν ξέρουν καν τα ονόματά μας. Ίσως γιατί κι εμείς αγαπάμε να προβάλλουμε το έργο μας περισσότερο από τους εαυτούς μας».

Υπήρξε στιγμή που σας πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσετε όλα και να αποσυρθείτε μουσικά;

«Μουσικά δεν γίνεται να αποσυρθούμε, είναι σαν να πούμε ότι σταματάμε να αναπνέουμε. Ακόμα και την περίοδο που σταματήσαμε την κοινή μας πορεία (2004-2015) υπήρξε μουσική δραστηριότητα του καθένα μας ξεχωριστά. Η μουσική είναι η γλώσσα που επικοινωνούμε με τον βαθύτερο εαυτό μας και με τα όνειρα των συνανθρώπων μας. Είναι ο χτύπος της καρδιάς μας. Είναι κάτι παραπάνω από ασχολία, είναι ανάγκη».

 

Ετοιμάζετε νέα μουσικά πράγματα. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτά;

«Ταξιδεύουμε στα χειμωνιάτικα μπαρ της Ελλάδας και μοιραζόμαστε με τους παλιούς και νέους φίλους τα κλασικά μας τραγούδια: “Χειμωνιάτικα Μπαρ”, “Χρώματα”, “Μια γυναίκα μόνο ξέρει”, “Είσαι ό,τι Έχω”, “Παραισθήσεις”, “Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα”, “Τα Λόγια Κομμάτια”, τραγούδια από τον περυσινό μας δίσκο “Mέτρα με Τέχνη τον Καιρό”, αλλά και αγαπημένα μας τραγούδια άλλων δημιουργών. Όμως την Παρασκευή 15/12ου θα κάνουμε μια στάση στον Σταυρό του Νότου +(plus) με καλεσμένο τον φίλο, γνωστό ηθοποιό και ερμηνευτή Σωτήρη Σωτηρίου.

»Eπίσης, είναι πράγματι πολύ μεγάλη η χαρά μας που συναντιόμαστε μουσικά ξανά μετά από χρόνια με τον παραγωγό μα πρώτα από όλα φίλο Αντρέα Γιατράκο και συνεργαζόμαστε για να παρουσιάσουμε το καινούργιο μας τραγούδι με τίτλο “Γίνε Αγάπη”. Είναι το πρώτο single από το νέο μας άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από την Sonar Music μέσα στο 2018. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Παρασκευή 15/12ου στον Σταυρό του Νότου +(plus). Καλή αντάμωση!»

 

 

 

«Στα talent show, η ανάγκη κάποιου γίνεται αφορμή κάποιος να τον εκμεταλλεύεται!»

 

Η Δήμητρα Γαλάνη είχε δηλώσει για τα talent show ότι είναι του αίσχιστου είδους κρεοπωλεία και ότι επικρατεί ανθρωποφαγία. Σας βρίσκει σύμφωνους αυτή η άποψη;

«Η Δήμητρα Γαλάνη είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό τραγούδι, την αγαπάμε και το ξέρει, και πάντα η άποψή της έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Τα τηλεοπτικά talent shows είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν όπου το απόλυτο ζητούμενο είναι η τηλεθέαση και η διαφήμιση προϊόντων. Αυτό το προϊόν έχει την δική του “ηθική”, όπως και τους δικούς του κανόνες. Εξυπηρετεί τις ανάγκες της τηλεόρασης και όχι την ανάγκη των παιδιών που προσπαθούν να δείξουν το ταλέντο τους. Σημεία των καιρών, βέβαια, η ανάγκη κάποιου να γίνεται αφορμή κάποιος άλλος να τον εκμεταλλεύεται. Ή μήπως δεν είναι έτσι και τελικά όλοι κάνουν την δουλειά τους; Αν συμφωνείς, συμμετέχεις… Και αν συμμετέχεις, σημαίνει ότι συμφωνείς».

 

Θα πηγαίνατε κριτές σε ένα μουσικό ριάλιτι;

«Θα είχε απίστευτη πλάκα, αφού όλοι μαζί πρώτα θα είχαμε παραδεχτεί το γελοίον του πράγματος. Μας φανταζόμαστε όλο σοβαρότητα να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα. Όμως κατά βάθος πιστεύω ότι ένα κομμάτι μας (εκείνο του προβοκάτορα) πεθαίνει για να το ζήσει. Μας βλέπουμε πρώτο θέμα στα πρωινάδικα».

 

Θα φλερτάρατε με μια συμμετοχή στην Γιουροβίζιον;

«Και βέβαια… γιατί όχι; Ταξιδεύεις, γνωρίζεις κόσμο… Αν και θα φλερτάραμε καλύτερα με τις καταδύσεις από βατήρα 20 μέτρων, όπως και με την σκυταλοδρομία στην ράχη κροκοδείλων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα