«Εκεί που δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Στο θέμα μείωσης τιμών στην αγορά αναφέρθηκε ξανά ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, επαναλαμβάνοντας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και ρητή εντολή του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε χαρακτηριστικά: «Όταν σου δίνει την πολιτική εντολή και με πολιτική βούληση ότι πρέπει per terra και per mare να πέσουν οι τιμές, αυτό πρέπει να το κάνεις».

Και πρόσθεσε: «Σε πρώτη φάση αυτό που επείγει σε μία χώρα που περνά μία εθνική τραγωδία οικονομική, όπου υπάρχει αγοραστική αδυναμία τρομακτική, όπου το 25% είναι νεόπτωχοι, είναι το καλάθι το απαραίτητο για την οικογένεια. Το ψωμί, το λάδι, το γάλα, τα απορρυπαντικά, αυτά που χρειάζεται μία οικογένεια».

Στην επισήμανση ότι σε κάποια από τα προϊόντα που ανέφερε τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές αυξήθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Πρέπει σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και οι επιχειρηματίες και τα τραστ να καταλάβουν ότι ζούμε σε μία ειδική περίπτωση και να έχουν ειδικές τιμές», ενώ σε ερώτηση αν περιμένει τα τραστ να ρίξουν τις τιμές απάντησε κατηγορηματικά: «Εκεί που δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα