“Εκλογές και δημιουργία αριστερής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ”

 Διενέργεια εκλογών  με αριστερή κυβέρνηση που θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ , θέλει η Μαρία Ρεπούση. Η βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στις κάλπες ενώ μίλησε και για το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου. 

«Είμαι υπέρ των πρόωρων εκλογών από τις οποίες θα προκύψει μια μεγάλη κυβέρνηση της Αριστεράς» τόνισε αρχικά  μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 κ, η βουλευτίνα Μαρία Ρεπούση. Και συνέχισε: «Η προσφυγή στις κάλπες είναι απαραίτητη για να δοκιμάσουμε κάτι άλλο από αυτό το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βιώνουμε αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι για την έξοδο της χώρας από την κρίση, χρειάζεται σχέδιο εθνικής αντιμετώπισης και στρατηγικής.

«Έχουμε έλλειμμα συνεννόησης και συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης. Δεν έχουμε σχέδιο εθνικής αντιμετώπισης. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι, αλλά χρειάζεται μια ενιαία στάση. Έχει ευθύνη η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός που δεν έχει καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να υπάρξει μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του χρέους. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν είναι ρεαλιστικά και τα πλεονάσματα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. θα πρέπει να επιχειρήσουν αυτό το διάλογο».

 Για τα χαμηλα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ 

Η κ. Ρεπούση παραδέχτηκε τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις, σχολιάζοντας: «ούτε τα κόμματα υπάρχουν λόγω δημοσκοπήσεων, ούτε ο τόπος κυβερνιέται με τις δημοσκοπήσεις». Εκτίμησε δε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ολοκληρώνουν την τετραετία, ωστόσο τόνισε «Η πολιτική συγκυρία είναι αδιέξοδη. Η προσφυγή στις κάλπες θα δώσει διέξοδο. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν την κρίση αυτή. Η κρίση βαθαίνει, το χρέος μεγαλώνει, τα ποσοστά της ανεργίας είναι συντριπτικά.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτή έχει εξαντλήσει τα όριά της. Είναι αναγκαία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και η δημιουργία μιας αριστερής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα