“Εκλογές με λίστα μόνο μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο”

Eθνικές εκλογές με λίστα μπορούν να γίνουν μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο. Αυτό τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ,απαντώντας σε ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον εκλογικό νόμο.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως «εμείς πιστεύουμε ότι το 18μηνο από το οποίο αρχίζει να «μετρά» το χρονικό διάστημα είναι από τότε που για τελευταία φορά διεξήχθησαν εθνικές εκλογές με σταυρό προτίμησης», δηλαδή του Ιανουαρίου του 2015. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει μια ασάφεια στο Προεδρικό Διάταγμα και τον νόμο που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με νομοθετική πρωτοβουλία.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουρουμπλής είπε: “Θέλω να διαβεβαιώσω τον κύριο Κακλαμάνη και όλη την αίθουσα ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή έχει μία ισχυρή συνοχή. Έχει εκλεγεί δεσμευμένη προεκλογικά σε ένα πλαίσιο να βγάλει τη χώρα από αυτή τη μεγάλη κρίση που την ταλανίζει τα τελευταία έξι χρόνια με σημαντικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον εκλογικό νόμο.

Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα αποσαφήνισης του ζητήματος και μέσω νομοθετικής ρύθμισης, δεδομένου ότι η εν λόγω πρόβλεψη μοιάζει, εξαιτίας ακριβώς των πρόσφατων εξελίξεων (διεξήχθησαν ήδη εκλογές με λίστα και ο νόμος αναφέρει «γενικώς» ότι το 18μηνο ξεκινά από τις τελευταίες εκλογές) και κάλεσε τον ερωτώμενο υπουργό να αναφέρει πότε προτίθεται να φέρει στο Κοινοβούλιο σχετική ρύθμιση.

Ο κ. Κουρουμπλής αφού σημείωσε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι σε βάθος τετραετίας, οπότε –όπως είπε- δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και συνεπώς βιασύνης στην αποσαφήνιση τέτοιων υποθέσεων, πρόσθεσε πως αν κριθεί αναγκαίο κάποια στιγμή θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση. Με την ευκαιρία, πάντως, επανέλαβε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είναι να φέρει εγκαίρως νέο εκλογικό νόμο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα