Εκπέμπει… SOS ο Αρκτούρος

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχει περιέλθει οικονομικά ο Αρκτούρος, η γνωστή μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό αναγκάζεται να καταργήσει τα γραφεία του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ζητά τη στήριξη του κόσμου προκειμένου να καταφέρει να παραμείνει… ζωντανός. Πάντως, τα μέλη του υπογραμμίζουν ότι συνεχίζουν τη δράση τους «στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
«Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Προκειμένου να επιβιώσει με αμείωτη τη δράση του σε όλη την Ελλάδα, συρρικνώνεται διοικητικά και καταργεί τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Συρρικνώνεται γεωγραφικά προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που τόσο καλά γνωρίζει: Να προστατεύει την άγρια ζωή και το περιβάλλον στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και τώρα χρειάζεται την υποστήριξή σας, ηθική και οικονομική. Συνεχίζει στο φυσικό του χώρο, στα ψηλά βουνά της Δυτικής Μακεδονίας με τις αρκούδες, τους λύκους και τους ελληνικούς ποιμενικούς.
Οι δράσεις του εξακολουθούν με το συγκριτικό πλεονέκτημα της πολυετούς διαχείρισης δασικών περιοχών, σπάνιων οικοσυστημάτων και ειδών, έρευνας και εφαρμογής μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης τεχνικών έργων.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει να λειτουργεί με ίδιους πόρους τα μοναδικά πρότυπα Καταφύγια Αρκούδας και Λύκου, το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα, το Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού, της Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, τον Κτηνιατρικό Σταθμό για την Περίθαλψη Τραυματισμένων Άγριων Ζώων, καθώς και δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συνεχίζει να διεκδικεί μία καλύτερη ζωή για τα άγρια ζώα στην Ελλάδα, τον τερματισμό της αιχμαλωσίας τους σε ακατάλληλους ζωολογικούς κήπους. Το Σεπτέμβριο θα ζητήσει επίσημα τη μεταφορά των λύκων και των αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στα πρότυπα Καταφύγια που διατηρεί.
Σήμερα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ χρειάζεται όσο ποτέ την έμπρακτη στήριξή σας.
Επισκεφθείτε τα πρότυπα Καταφύγια στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά Φλώρινας.
Γίνετε μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με 50 Ευρώ το χρόνο ή δωρίστε το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Αν το σκεφτείτε, με μόνο 0,13 λεπτά την ημέρα μπορείτε να βοηθήσετε να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Υιοθετήστε μία αρκούδα, ένα λύκο ή έναν ελληνικό ποιμενικό σκύλο.
Προμηθευτείτε τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ από το eshop και από τα NotosGalleries και Notos Home.
Τρέξτε μαζί με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.
Γίνετε εθελοντές για την άγρια ζωή προσφέροντας το χρόνο σας για μερικές ημέρες στο Καταφύγιο με τις Αρκούδες και τους Λύκους.
Γιατί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ να επιβιώσει!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα