Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ: Εισακούστηκε το κάλεσμα αλληλεγγύης

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση του κόσμου, η εκδήλωση για την Εκστρατεία Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για τους πληγέντες του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις νέες εγκαταστάσεις του Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη, κτίριο Βιέννη, Εγνατία 2-4.

Ο Χαϊγιάν, ένας από τους πλέον ισχυρούς τυφώνες που έχουν ποτέ καταγραφεί, πέρασε από τις Φιλιππίνες και άφησε πίσω του τουλάχιστον 6.000 νεκρούς στις πληγείσες περιοχές. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι ανάγκες είναι τεράστιες και η έως τώρα βοήθεια δεν επαρκεί για αυτούς που τη χρειάζονται… Οι πληγέντες έχουν άμεση ανάγκη αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της γης! Σε συνεργασία με την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ ανέλαβε να συντονίσει κάθε δυνατή ενέργεια και πρωτοβουλία, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν ρουχισμός, τρόφιμα και φάρμακα στις Φιλιππίνες.

«Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, είμαστε υπερήφανοι για την Εκστρατεία Ανθρωπιστικής Βοήθειας που ξεκινήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες με τη συμβολή της UNESCO, και ολοκληρώνεται σήμερα, με συγκινητικά δείγματα ευαισθησίας και προσφοράς τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους χιλιάδες σπουδαστές μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ακόμα και εν μέσω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε. Η αλληλεγγύη είναι –πάνω και πρώτα από όλα- θέμα Παιδείας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο σύνθημα της εκστρατείας μας, και αυτή η αρχή αποτελεί θεμέλια λίθο της φιλοσοφίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ από ιδρύσεώς του, το 1957», επεσήμανε ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, αναφερόμενος στην εκστρατεία.

Αρωγός στην προσπάθεια του Ε.Ο. ΞΥΝΗ, η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία TARGET PHARMA με τη σειρά HYDROVIT HEALTHCARE, η οποία διατέθηκε να προσφέρει σημαντική ποσότητα ειδών προς ανακούφιση των χιλιάδων πληγέντων από τον τυφώνα. «Η TARGET PHARMA, θεώρησε ηθική της υποχρέωση να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα αλληλεγγύης του ομίλου ΞΥΝΗ και έτσι, με μεγάλη μας χαρά, προσφέραμε φαρμακευτικό υλικό, προς ανακούφιση των χιλιάδων πληγέντων από τον τυφώνα», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας TARGET PHARMA, κ. Γιώργος Τσαλίκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Unesco, χορηγός της εκστρατείας ήταν η φαρμακευτική εταιρεία Target Pharma με τη σειρά HYDROVIT Healthcare, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η DPG Digital Marketing, ο ραδιοσταθμός Alpha 98.9, η ιστοσελίδα Livemedia.gr, η εφημερίδα και το portal Aggelioforos.gr, η free press εφημερίδα iTech4u, το περιοδικό Soul Magazine, το περιοδικό και το portal About Thessaloniki, το Ora Θεσσαλονίκη, το Athensmagazine.gr, το portal Thestival.gr και το portal Inculture.gr.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα