Εκπτώσεις και δώρα σε όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές για τις συναλλαγές τους

Τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών σε κάθε δυνατή συναλλαγή, ακόμη και στο… περίπτερο, θέλει να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών αποσκοπώντας στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθούν κίνητρα (έκπτωση στον ΦΠΑ και δώρα) στους πολίτες για να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα, η ροή του οποίου μπορεί να ελεγχθεί και να επιφέρει σημαντική αύξηση στα έσοδα του κράτους.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ εκτιμάται ότι θα συμπεριλάβει τα παραπάνω σε σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή.

Όσοι προτιμούν να κάνουν συναλλαγές μέσω καρτών θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έκπτωση της τάξης του 10% επί του καταβαλλόμενου ΦΠΑ. Παράλληλα, με τον κωδικό της απόδειξής τους, θα συμμετέχουν σε κληρώσεις που θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διάστημα το υπουργείο με έπαθλο διάσγορα δώρα όπως αυτοκίνητα, ταξίδια ή και μετρητά.

Από εκεί και πέρα, θα δοθεί έμφαση στη εκπαίδευση του κοινού ώστε να προτιμά τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ενώ παράλληλα το υπουργείο θα επιχειρήσει να χαμηλώσει το όριο συναλλαγών με πιστωτική κάρτα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα