Εκτεθειμένος απέναντι στους πιστωτές του ο Άρης!

Η αγωνιστική πορεία του Άρη και ο πιθανότατος υποβιβασμός του στη Football League είχαν ως συνέπεια να απορριφθεί η αίτηση υπαγωγής των «κίτρινων» στο άρθρο 99 και να βρεθεί ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης εκτεθειμένος στις διαθέσεις των πιστωτών του!

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη δήλωση του Λάμπρου Σκόρδα ότι αν ο Άρης υποβιβαστεί, δύσκολα θα καταφέρει να σταθεί και στη Football League και θα πέσει ακόμη χαμηλότερα, στη Γ’ Εθνική. Ο έμπειρος παράγοντας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, καθώς μία συνέπεια του υποβιβασμού, θα ήταν και η κατάπτωση του πλάνου βιωσιμότητας της ΠΑΕ. Με δεδομένο ότι στη Football League, τα έσοδα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το σχέδιο που παρουσίασαν οι «κίτρινοι», θεωρώντας πως δεν είναι βιώσιμο.

Η απόρριψη της εκ νέου υπαγωγής στο άρθρο 99, σημαίνει ότι η ΠΑΕ είναι εκτεθειμένη στις διαθέσεις των κάθε λογής πιστωτών της. Με άλλα λόγια, οι συνέπειες αφορούν από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση εσόδων, μέχρι και τιμωρία σε αγωνιστικό επίπεδο, με αφαίρεση βαθμών και άλλων μέτρων.

Το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε να πείσει το δικαστήριο. Οι θέσεις του όμως, δεν έγιναν αποδεκτές, με το βασικό επιχείρημα της ισχυρής πιθανότητας υποβιβασμού της ομάδας από τη Super League και της κάθετης πτώσης των εσόδων της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα