Εκτοξεύει απειλές το Ισλαμικό Κράτος: Θα τινάξουμε στον αέρα τον Λευκό Οίκο

Tον Λευκό Οίκο απειλεί να τινάξει στον αέρα το Ισλαμικό Κράτος με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητας και ορκίζεται  ότι θα εξακολουθήσει τις επιθέσεις στη Γαλλία.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών που ανέβασαν στο διαδίκτυο οι τζιχαντιστές στο Ιράκ επικροτούν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα (την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει), σύμφωνα με μετάφραση από τα αραβικά που παρείχε η εταιρεία SITE Intelligence, η οποία εδρεύει στην Μάριλαντ.

Η τελευταία αυτή απειλή ακολουθεί ένα βίντεο του Ισλαμικού Κράτους προηγούμενη μέρα που δείχνει σκηνές από τη Νέα Υόρκη, υπονοώντας ότι είναι στόχος.

Ο Τζέιμς Κόμι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), είπε χθες ότι δεν ήταν ενήμερος ότι υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης «σαν αυτή του Παρισίου» στις ΗΠΑ, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι είπε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί «η αξιοπιστία του». Πρόσθεσε δε, «Όλοι μας εδώ στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνουμε αυτές τις απειλές πολύ σοβαρά.»

Το βίντεο ξεκινά με κλιπ της τηλεόρασης από τις επιθέσεις στο Παρίσι και μετά δείχνει δύο τζιχαντιστές να μιλάνε ξεχωριστά απευθυνόμενοι στην κάμερα. Με τίτλο «Το Παρίσι πριν τη Ρώμη», δείχνει έναν τζιχαντιστή του ΙΚ να απειλεί ότι θα χτυπήσει τα γαλλικά μνημεία και τον Λευκό Οίκο. «Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα σε αυτή την καλή χώρα,» λέει ο ένας, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος απειλεί τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Θα τους ψήσουμε στη σχάρα […] με ζώνες [αυτοκτονίας] και παγιδευμένα αυτοκίνητα,» λέει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα