Εκτροχιάστηκαν κενά βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Αμφίκλεια

Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία η οποία ταλαιπωρεί την Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, στις 02:40 τα ξημερώματα του Σαββάτου διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας, λόγω εκτροχιασμού κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505, χωρίς ευτυχώς κανείς από το προσωπικό να πάθει τίποτα.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο εκτροχιασμός οφείλεται σε κατολίσθηση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρές βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή.

Oι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με πολύωρη, δυστυχώς, καθυστέρηση.

Επίσης, και για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Για περισσότερη ενημέρωση το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα