Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Πειραιά – Πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον Πειραιά αφού σημειώθηκε νέο ρεκόρ με πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 7.30 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό Blue Star 1, μεταφέροντας 131 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Το βράδυ,της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά αφίχθη και το «Νήσος Μύκονος», στο οποίο βρίσκονταν 140 άτομα από τη Μυτιλήνη και 357 από τη Σάμο.

Ποινική προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστούν τα πρόσωπα που μοίρασαν στον καταυλισμό των προσφύγων της Ειδομένης το άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο με τους χάρτες προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να περάσουν στην ΠΓΔΜ, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη απέστειλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πληροφορίες και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου για το φυλλάδιο που είχε συλλέξει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ έθεταν το ερώτημα εάν έπρεπε ή όχι να παραγγελθεί εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τον εντοπισμό των διακινητών του φυλλαδίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα