Εκτός θεσμικού πλαισίου παρέμβαση Πλατινί για Ριμπερί!

Ρήγμα στις σχέσεις της UEFA με την Μπάγερν Μονάχου προκάλεσε η εκτός θεσμικού πλαισίου παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, στην απόφαση του Φρανκ Ριμπερί να αποσυρθεί από την Εθνική Γαλλίας.

Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε πως αν ο Ριμπερί κληθεί από τη γαλλική Ομοσπονδία και δεν δώσει το «παρών» στο ραντεβού των «τρικολόρ», κινδυνεύει με τιμωρία ακόμη και τριών αγωνιστικών από το πρωτάθλημα! Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την αντίδραση των Γερμανών, οι οποίοι, διά στόματος του προέδρου, Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε, διεμήνυσαν στον Μισέλ Πλατινί ότι αποτελεί δικαιωματική απόφαση του ποδοσφαιριστή να αποσυρθεί και πως το έχει συζητήσει με τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, όπως το ίδιο έπραξε και ο Φιλίπ Λαμ, στην αντίστοιχη Εθνική Γερμανίας.

«Όλα αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από λόγια. Όπως ο Φίλιπ Λαμ συζήτησε την απόσυρσή του από το διεθνές ποδόσφαιρο με τον Γερμανό προπονητή, Γιόακιμ Λεβ, έτσι και ο Φρανκ Ριμπερί συζήτησε με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο Ριμπερί δεν θα κληθεί ξανά στην Εθνική Γαλλίας και όλα αυτά είναι υπό έλεγχο και στα υπόψιν της FIFA, ανεξάρτητα με το τι λέει ο Πλατινί».

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA δήλωσε πως ο Ριμπερί δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνος πότε θα παίζει στην Εθνική Γαλλίας και πότε δεν θα παίζει. Τόνισε, μάλιστα, με έντονο ύφος, πως αν κληθεί από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, είναι υποχρεωμένος να δώσει το «παρών». Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στη Γερμανία – και όχι μόνο. Μάλιστα, η Μπάγερν και ο Ριμπερί βρήκαν απρόσμενους υποστηρικτές στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Βεστφαλίας, Μίκαελ Ζορκ, δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να επαφίεται αποκλειστικά και μόνο στον παίκτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ποδοσφαιριστές δεν αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της εκάστοτε Ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα