Εκτός κινδύνου οι κατοικημένες περιοχές από τη φωτιά στα Καλύβια

Εκτός κινδύνου βρίσκονται αυτή την ώρα οι κατοικημένες περιοχές του Σαρωνικού, με την φωτιά να έχει περιοριστεί στον λόφο Σκόρδι.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων -εντάσεως τουλάχιστον πέντε μποφόρ- προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.

Με 10 υδροφόρες και δύο μηχανήματα βαρέoς τύπου κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων, ενίσχυσε η Περιφέρεια Αττικής το έργο των Πυροσβεστών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που καίει από τις 5 το απόγευμα σε αγροτολιβαδική έκταση, ανάμεσα στο Λαγονήσι και την Ανάβυσσο.

Γύρω στις 8 το βράδυ, μία ώρα πριν σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα αεροσκάφη, η κατάσταση ήταν ανησυχητική, καθώς οι φλόγες του κυρίως μετώπου είχαν «σκαρφαλώσει» στον λόφο πάνω από τα σπίτια της Σαρωνίδας, που αναζωπυρωμένες από την καύση ελαιοδέντρων, απείλησαν κατοικημένη περιοχή.

Μισή ώρα αργότερα ωστόσο «ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, χάρη στη συντονισμένη δράση των αεροσκαφών», σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που είδε τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά το σπίτι του.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται στην περιοχή, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας», δήλωσε η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιωάννα Τσούπρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα