Εκτός φυλακής η Θέμις Σκορδέλη

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με τη Χρυσή Αυγή, Θέμις Σκορδέλη. Η κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρατείται από τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και της χρηματικής εγγύησης των 3000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Σκορδέλη έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών ενώ ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων υλικό της Χρυσής Αυγής, και 18 κροτίδες.

Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα Ζαρούλια

Εξάλλου, υπέρ της συνέχισης του κατ’ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί στην Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, τάχθηκε ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση της κατηγορουμένης με την οποία ζητεί αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία της στην εφέτη ανακρίτρια  είχε επιβληθεί  στην Ελένη Ζαρούλια κατ΄ οίκον περιορισμός –με εξαίρεση τη μετάβασή της στην Βουλή, συνοδεία αστυνομίας–, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μιχ. Κα.  και Ι.Μ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα