ΕΚΤ: Κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ

Αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, διατήρησε την Τετάρτη τα βασικά της επιτόκια, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με τους επενδυτές να αναμένουν να ακούσουν τι θα αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε σχέση με την Ελλάδα.

Η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο αναχρηματοδότησης αμετάβλητο στα σημερινά ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,05%, δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας. Τα άλλα δύο βασικά επιτόκια (σ.σ. διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων και διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης) παρέμειναν επίσης αμετάβλητα στο -0,2% και στο 0,3%, αντίστοιχα.

Ωστόσο, λόγω του ότι δεν αναμένετο να υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική, οι χρηματοπιστωτικές αγορές επικεντρώθηκαν στην προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη βελγική πρωτεύουσα απόψε το βράδυ.

«Η ΕΚΤ δεν αναμένετο να ανακοινώσει οποιεσδήποτε αλλαγές στην πολιτική της κατά τη σημερινή συνεδρία της… δυνητικά πιο ενδιαφέρον θα είναι οτιδήποτε αναφέρει ο Ντράγκι για την Ελλάδα», δήλωσε ο οικονομολόγος της Capital Economics Jonathan Loynes.

Ο κ. Ντράγκι συμμετείχε στη συνεδρία των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των 7 πλουσιότερων χωρών που έγινε στη Δρέσδη της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα και η οποία επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

(ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα