ΕΛΕΟΣ!!! Εξυγίανση με Γκαγκάτση;

Έγινε κι αυτό!!! Σαν κεραυνός «έπεσε» η είδηση ότι με απόφαση της Super League προσλαμβάνεται ως διευθύνων σύμβουλος με αρμοδιότητες αναπληρωτή προέδρου ο παραιτηθείς από την προεδρία της ΕΠΟ τον Δεκέμβριο του 2009 –λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων– Βασίλης Γκαγκάτης, ο οποίος σημειωτέον είχε εκλεγεί τότε πρόεδρος προ δύο μηνών!

Η απορία που διαχεόταν σε όλους όσοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο ήταν απλή και ξεκάθαρη: Όταν το 2009, 7/2, ο Β. Γκαγκάτσης παραιτήθηκε λόγω παραπομπής του σε δίκη (η εκδίκαση είχε προσδιορισθεί για τις 9/1/2010), πώς είναι δυνατόν να επανέρχεται στο ποδόσφαιρο το 2016 με αυξημένες απίστευτα τις δικαστικές εκκρεμότητές του όταν:

α) Έχει παραπεμφθεί στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας,

β) Διώκεται κακουργηματικά για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ την περίοδο 2005-2006, όταν αποδέχτηκε προσφορά ύψους 250.000 ευρώ του συνεργάτη του Πασχάλη Παπαδόπουλου, εκπροσώπου της κυπριακής offsore εταιρείας Stadium, αντί άλλων προσφορών ύψους 7.000.000 ευρώ!!! Tην ανάκριση έχει αναλάβει η 2η Τακτική Ανακρίτρια κα Ιωσηφίνα Βιοπούλου.

γ) Διώκεται κακουργηματικά για πλαστές ενημερότητες ΠΑΕ που είχαν γίνει αποδεκτές ως γνήσιες επί προεδρίας του.

δ) Διώκεται κακουργηματικά για τα προολυμπιακά έργα του 2003 στον Άγιο Κοσμά, όταν η ΕΠΟ ως εργολάβος έπαιρνε χρήματα από τη γ.γ. Αθλητισμού και χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες τα διέθετε σε εργολάβους της επιλογής της.

Σούπερ έκπληξη η ψήφος των 4 μεγάλων ΠΑΕ

Η απορία φιλάθλων και μη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν έγινε γνωστό ότι υπέρ της πρόσληψής του συνηγόρησαν οι 4 μεγάλες ΠΑΕ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ. Και αυτό επειδή πλην του Ολυμπιακού τη δεκαετία 2001-2010 που προήδρευε ο Γκαγκάτσης δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην εκφράσουν διαμαρτυρία για τη διαιτησία και όχι μόνο οι προαναφερόμενες ΠΑΕ.

Ομηρικές ήταν οι μάχες του Αντώνη Αντωνιάδη στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, του Ντέμη Νικολαΐδη από απαράδεκτες διαιτησίες, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης προσπάθησε μετά την αποχώρηση του Β. Γκαγκάτση από την ΕΠΟ να τον εντάξει στα διοικητικά του ΠΑΟΚ.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι για την απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από το 2009 είχε συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός μέσω του τότε προέδρου του Νικόλα Πατέρα, αλλά και ο τότε πρόεδρος του Θρύλου Σωκράτης Κόκκαλης, όμως για διαφορετικό λόγο αφού δεν ήθελε ο επί εννέα χρόνια «πλανητάρχης» της ΕΠΟ να καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Γιατί συμφώνησαν οι 4 ΠΑΕ

Η «Α» αποκαλύπτει σήμερα ότι την επιθυμία του να επανέλθει ο Βασίλης Γκαγκάτης στα διοικητικά είχε εκδηλώσει με πιεστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Η επιθυμία του αυτή είχε αρχικά διατυπωθεί τον Μάιο του 2016, όταν υπήρχαν οι τριβές με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, με παρασκηνιακές ενέργειες του Κύπριου παράγοντα στην Ελλάδα αλλά και στην Ελβετία ώστε να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ υπό την προεδρία του Βασ. Γκαγκάτση.

Τα σχέδιά του όμως ανέτρεψε η πρόταση για παραπομπή του σε δίκη για την Κάρτα Υγείας της αντεισαγγελέως Εφετών κας Ευγενίας Κυβέλου και η εν συνεχεία απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που έκανε δεκτή την εισήγηση.

Αντιλαμβανόμενος ο κύριος Κωστάκης ότι λόγω του νομικού κωλύματος δεν ήταν δυνατή η «εγκατάσταση» του κυρίου Βασίλη στο πάρκο Γουδή, βρήκε τη φόρμουλα να διοριστεί ως εργαζόμενος(!!!) στη Super League αλλά με αρμοδιότητες προέδρου. (Σημ.: Προφανώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης είχε ανάγκη να εργαστεί για να αντιμετωπίσει τα έξοδα της βίλας του αξίας 500 εκατ. δραχμών στην Εύβοια…)

Στη συνέχεια, με προσωπικές παρεμβάσεις σε Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Μελισσανίδη ζήτησε την αποδοχή τους για την απόφαση αυτή της Super League, αίτημα που έγινε αποδεκτό, αφού οι προαναφερόμενοι δεν θεώρησαν ότι είναι σημαντικός ο διορισμός αυτός και του έκαναν το χατήρι.

Για τον ΠΑΟΚ  βέβαια δεν υπήρχε πρόβλημα, αφού για λογαριασμό του «Δικεφάλου του Βορρά» στη συνεδρίαση της Super League ψήφιζε ο γιος του, Μάκης Γκαγκάτσης.

Επίσης, για τον Ολυμπιακό πάλι δεν υπήρχε πρόβλημα –αφού πριν από την ανάληψη της προεδρίας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Βασ. Γκαγκάτσης είχε αποχωρήσει από την ΕΠΟ–, αν ληφθεί μάλιστα υπ’ όψιν ότι η επί Σωκράτη Κόκκαλη διαγωγή του ήταν κοσμιοτάτη…

Αντιδράσεις

Έκπληκτη η κυβερνητική πλευρά, που μέσω Στ. Κοντονή αλλά και πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, έκανε λόγο για «εξυγίανση» και «γύρισμα σελίδας» στο ποδόσφαιρο, είδε να μπαίνει από την πίσω πόρτα ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο άνθρωπος που υπό την προεδρία του η Ελλάδα κατέκτησε το Euro και στη μεγαλύτερη στιγμή του πανηγυρισμού ο εν λόγω κύριος αποδοκιμάστηκε από 100.000 άτομα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για τον λόγο αυτό ο γ.γ.Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός ήταν μεταξύ αυτών που εξεπλάγησαν από την τοποθέτηση Γκαγκάτση στην θέση του γενικού διευθυντή της Σούπερ Λίγκα έχοντας τη στήριξη, πέραν του Ολυμπιακού και των ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Έτσι με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  μέσω ερωτήματος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ μπορούν να γίνουν πιστευτοί ότι επιθυμούν την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη στιγμή που τοποθετούν διευθυντή της Σούπερ Λίγκας, ένα πρόσωπο που διώκεται από τους εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα έγραψε τα εξής: «Ρητορικό ερώτημα: μπορούν να γίνουν πιστευτοί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ όταν υποστηρίζουν ότι θέλουν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και την ίδια στιγμή συναινετικά (οι “μεγάλοι”) ορίζουν ως γενικό διευθυντή της Σούπερ Λιγκ, πρόσωπο που διώκεται για κακουργήματα από τους εισαγγελείς διαφθοράς;  Εκτός κι αν κάτι άλλο γίνεται, που δεν έχει σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο».

«Καυστικός» ο Βίκτωρας Μητρόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Metropolis FM, διερωτήθηκε ειρωνικά «αν μετά την επαναφορά του Βασίλη Γκαγκάτση στο ποδόσφαιρο ήταν επιβεβλημένη η δραστηριοποίηση από την ελληνική Δικαιοσύνη των εγκλείστων Άκη Τσοχατζόπουλου και Γ. Βλαστού λόγω ειδικών γνώσεων» ενώ παράλληλα καυτηρίασε και τη θέση των προέδρων των μεγάλων ΠΑΕ.

Διαδικτυακό χτύπημα από το site «SDNA»

Σε διαδικτυακό γκάλοπ που παρήγγειλε το site «SDNA», σε ερώτημα «Πώς χαρακτηρίζετε την τοποθέτηση του Βασίλη Γκαγκάτση σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου της Superleague με τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων “μεγάλων”  (AEK, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού;», η απάντηση επί 10.738 ψηφισάντων ήταν: το 74% απάντησε «Απαράδεκτη».

Επίσης σε ερώτημα «Πώς κρίνετε τον ρόλο του Θεόδωρου Θεοδωρίδη στις εξελίξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου;», η απάντηση επί 10.586 ψηφισάντων το 74% απάντησε: «Έχει σκοπό να προστατέψει το κατεστημένο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα