Ελευθεριάδης: «Θα γίνουν οι εκλογές και θα νικήσουμε»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Δημήτρης Ελευθεριάδης, έδωσε συνέντευξη στο Metropolis 95,5 και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι όχι μόνο θα γίνουν οι εκλογές, αλλά θα νικήσει και η παράταξή του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του που ξεκινά με ένα μικρό του βιογραφικό:

«Είμαι ο πρώην πρόεδρος του Πιερικού, είμαι επιχειρηματίας, νομίζω ότι όλος ο ποδοσφαιρικός και επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας γνωρίζει ποιος είναι ο Δημήτρης Ελευθεριάδης. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και σε μια συνάντηση που ήμασταν 27 Ενώσεις συν 4 που δεν ήταν εκεί αλλά με στήριξαν τηλεφωνικά, ο κ. Γκιρτζίκης πρότεινε την υποψηφιότητά μου. Ηταν μια πρόκληση για μένα και πήρα την απόφαση να κατέβω με τη στήριξη των 31 Ενώσεων».

Για το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει την υποψηφιότητά του: «Δεν το γνωρίζω αν με στηρίζει ο Ολυμπιακός. Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης είναι μόνος του, δεν έχει καμία σημαία, καμία ταμπέλα, όλοι ξέρουν πόσο καλός επιχειρηματίας και πόσο καλός παράγοντας υπήρξε στο ποδόσφαιρο. Έχει βγει επίσημα ο Ολυμπιακός επίσημα ότι στηρίζει τον Ελευθεριάδη; ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός στηρίζουν επίσημα τον Γραμμένο. Εγώ έχω τις δικές μου πλάτες. Αν με στηρίζει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, καλώς και με στηρίζουν. Εγώ είμαι με τις Ενώσεις, και 31 Ενώσεις με στηρίζουν. Ακόμη και κάποιοι από την απέναντι πλευρά με στηρίζουν. 26 του μηνός, κοντή γιορτή».

Για το ότι απέναντί του είναι Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος: «Απέναντί μου έχω το ποδόσφαιρο, τις Ενώσεις οι οποίες είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου. Αυτοί έχουν μια ΠΑΕ, πολύ καλά κάνουν και θέλουν διεκδικήσουν την ΕΠΟ και δεν ξέρω τι άλλο. Η θέση μου ως παράγοντας και στο επαγγελματικό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι ότι οι Ενώσεις πρέπει να διοικούν την Ομοσπονδία. Να διορθώσουμε πρώτα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που πονάει γιατί αν δεν διορθωθούν τα θεμέλια, το ποδόσφαιρο δε θα ορθοποδήσει».

Για όσους τον κατηγορούν ότι εκφράζει το «σύστημα»: «Ηταν ο Ελευθεριάδης σε καμιά διοίκηση; Σημαίνει κάτι ότι με πρότεινε ο κ. Γκιρτζίκης; Μπορεί να πρότεινε κάποιον άλλο. Εγώ εκπροσωπώ τις 31 Ενώσεις που μου είπαν “προχωρα”»

Για το αν η διοίκηση Γκιρτζίκη πρόσφερε ή «τραυμάτισε» το ποδόσφαιρο και όσου διώκονται με κακουργηματικές πράξεις: «Το ποδόσφαιρο δεν το τραυματίζει ο κ. Γκιρτζίκης ούτε κανένας αλλά κάποια άλλα πράγματα. Τις όποιες κατηγορίες θα τις αποδείξει η Δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.»

Για τη δήλωση Μητρόπουλου στο Metropolis 95,5 για την εξαγορά Ένωσης με 420.000 ευρώ και αν ο ίδιος γνωρίζει για τον αν πέφτει χρήμα ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ: «Για το λέει ο κ. Μητρόπουλος κάτι θα ξέρει. Εγώ δε γνωρίζω και δεν ασχολούμαι. Το ποδόσφαιρο δε διορθώνεται έτσι. Ας χάσω, δε με ενδιαφέρουν τέτοια πράγματα. Άμα έκανα κάτι εγώ, θα σας το έλεγα»

Για το αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να είναι έμμισθος και με πόσα χρήματα: «Κατά τη γνώμη μου, ναι. Τον μισθό ας τον εκτιμήσει η εκτελεστική επιτροπή. Προσωπικά, έχω ένα πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών και δεν με ενδιαφέρει ο μισθός, το κάνω αφιλοκερδώς ώστε να βγει από αυτό το τέλμα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω μισθό, τον κάνω δώρο. Αυτό που θέλω είναι να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο. Αν έρθει κάποιος άλλος ας αξιολογήσει τον εαυτό του. Εγώ, σαν Ελευθεριάδης, δε θέλω τίποτα. Καθόλου.».

Για τα golden boys της ΕΠΟ που αμείβονται με 7-10 χιλιάδες ευρώ: «Αυτά τα νούμερα τα λέτε εσείς, δεν τα ξέρω. Όταν αναλάβω την τύχη της Ομοσπονδίας να είστε σίγουροι ότι όλα θα τα διορθώσουμε. Κάποιοι μπορεί να τα αξίζουν, κάποιοι όχι».

Για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τους μισθούς που δίνει στους υπαλλήλους του: «Ο υψηλότερος μισθός είναι 10.000 ευρώ. Έχω 1000 άτομα προσωπικό και μπορώ να αξιολογήσω ποιος αξίζει 10000 και ποιος 500 ευρώ. Αν θέλετε σας φέρνω και τις καταστάσεις.»

Για τη δήλωση Χατζηαποστόλου ότι αν αναλάβει ο κ. Ελευθεριάδης τότε κουμάντο θα κάνει ο Παυσανίας Παπανικολάου: «Ο κ. Χατζηαποστόλου ας κρίνει τον εαυτό του. Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης δεν μπαίνει μπροστινός κανενός, δεν μπορεί να τον διοικήσει κανείς. Τον κ. Χατζηαποστόλου μπορεί να τον διοικούσαν κάποιοι άλλοι. Τον κ. Ελευθεριάδη όχι. Ο κ. Παπανικολάου έχει τη δική του θέση, εγώ θα έχω τη δική μου και ξέρω τι θα κάνω».

Για το αν οι επιχειρήσεις του είναι συμφερόντων του Σωκράτη Κόκκαλη: «Όχι. Έχω μια κατασκευαστική εταιρία με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες. Αν θέλετε σας φέρνω και τα καταστατικά, για να πειστείτε».

Για το αν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθεί με την ΕΠΟ: «Τα πάντα τα παρακολουθώ από ένα γραφείο. Γι’ αυτό είμαι επιτυχημένος επιχειρηματίας. Πλέον είμαι στην Αθήνα και το γραφείο μου θα είναι μέσα στην ΕΠΟ και θα είμαι κάθε μέρα εκεί όταν την αναλάβω μετά τις 27 Οκτωβρίου. Αν δεν αναλάβω, πάλι εδώ θα είμαι να μου κάνετε μια πολύ καλή κριτική».

Για το αν θα έχει στήριξη, πέραν αυτής των Ενώσεων: «Η στήριξη που θέλω εγώ είναι των καλών συμβούλων από τις Ενώσεις όπου υπάρχουν αξιόλογοι και νέοι ανθρώπους που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο, Φυσικά χωρίς στήριξη δεν μπορεί να πας πουθενά».

Για τη θέση του απέναντι στους «ανεπιθύμητους» διαιτητές που έχουν προκαλέσει στο παρελθόν: «Υπάρχουν καλοί και κακοί διαιτητές. Δεν μπορώ να τους κατονομάσω. Όταν αναλάβουμε θα το ξεκαθαρίσουμε όλο αυτό. Δεν παίρνω καμία θέση αυτή τη στιγμή, υπάρχει διοίκηση, επιτροπή και ο επιδιαιτητής. Υπάρχουν διαιτητές που τους αδικούμε εμείς οι ίδιοι ως παράγοντες. Όταν τελειώσει η εκλογική μάχη, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Τέλος, για τι γνώμη έχει για τον κ. Γραμμένο: «Δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Γραμμένο. Τον θεωρώ έναν σοβαρό άνθρωπο, με παρουσία χρόνων στο ποδόσφαιρο και επιτυχημένη παρουσία και στην ΕΠΣ Μακεδονίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα