Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη- Τι είπε για την εμπλοκή της στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Eλεύθερη με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της αφέθηκε η 16χρονη που συνελήφθη, μαζί με τον 60χρονο πατέρας της, για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η ανήλικη, στην απολογία της, στον εισαγγελέα έδωσε λεπτομέρειες για την εμπλοκή της στην απαγωγή του 53χρονου επιχειρηματία και τις ¨οδηγίες” του πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία, την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια.

“Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά”

Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

«Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά» φέρεται να είπε στην απολογία της, ενώ ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε» και «να μην απαντήσει σε ερωτήσεις». Μάλιστα σε ότι αφορά την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε.

Η 16χρονη είπε ότι της φάνηκαν «παράξενες» αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι.

Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένεια, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες στην 16χρονη για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Τι είπε ο δικηγόρος της

“Ζητήσαμε να καταθέσουμε την ίδια ημέρα και ευτυχώς και η κυρία ανακρίτρια και ο κύριος εισαγγελέας το δέχτηκαν, κατέθεσε αμέσως και αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της. Η μικρή δεν γνώριζε απολύτως τίποτα και αυτό το λέω κατηγορηματικά και δεν προκύπτει και από κανένα μέρος της δικογραφίας ότι γνώριζε” είπε  ο δικηγόρος της 16χρονης, Γιώργος Φραντζεσκάκης και πρόσθεσε:

“Δεν είχε καν λόγο να υποπτευθεί κάτι, να πάει το μυαλό της στο κακό και να σκεφτεί ότι οποιαδήποτε περίεργη πράξη μπορεί να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά… Και η μητέρα δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, έπεσε από τα σύννεφα… Ακόμα και τώρα, η μικρή προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πώς έχει βρεθεί μπλεγμένη σε όλη αυτήν την ιστορία”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα