Ελεύθερος με όρους ο Κώστας Σακκάς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Σακκάς ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στο Χαλάνδρι.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική και τη χώρα, εμφάνισης κάθε Δευτέρα σε αστυνομικό τμήμα υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και αφαίρεσης διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας.

Ο Κώστας Σακκας, ο οποίος πρόσφατα είχε αθωωθεί από το αυτόφωρο για παραβίαση όρων διαμονής. Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη από τις αρχές με αφορμή ένα παλιό αποτύπωμα  και στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις και ότι ουδέποτε συμμετείχε με οιοδήποτε τρόπο στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Για τα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπιστήκαν σε δυο σακούλες πολυκαταστήματος και οδήγησαν στην εκ νέου σύλληψη του ισχυρίζεται ότι:

* Ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία σχεδόν 5 χρόνια μετά (23-9-2009 η κατάσχεση στο Χαλάνδρι και ο ίδιος από 4-10-2010 στα χέρια των αρχών)
* Τα αποτυπώματα εντοπιστήκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον
* Επικαλείται σκεπτικό δικαστικής απόφασης με την οποία απαλλάχτηκαν από την ίδια κατηγορία οι Γιόσπας, Βογιατζάκης και Ράλλης.
* Τονίζει ότι με συγκατηγορούμενους του που έχουν αναλάβει ευθύνη για συμμετοχή στους Πυρήνες έχει μόνο φιλικές-κοινωνικές σχέσεις.
* Υποστηρίζει ότι υπάρχει εκκρεμοδικία γιατί είναι σε εξέλιξη δυο δίκες για τις ίδιες κατηγορίες
* Δεν υπάρχει δυνατότητα νέας προφυλάκισης με παλιά στοιχεία
* Έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκκρεμεί η απόφαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα