Ελεύθερος με όρους ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία  του ο συνδικαλιστής του «Σωτηρία» που κατηγορείται ότι απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ από τη διευθύντρια του νοσοκομείου για να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις του σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. 
Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη έχοντας μαζί του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που του έδωσε η διευθύντρια του νοσοκομείου «Σωτηρία».
Ο συνήγορός του κ. Λύτρας δήλωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά απόπειρα εκβίασης και αυτό φαίνεται και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. «Οι συνομιλίες  δείχνουν ότι δέχτηκε εκβίαση. Έπεσε θύμα. Υπάρχει ενδεχόμενο να κάνουμε μηνύσεις στη συνέχεια. Το λάθος του είναι ότι πήρε τα χρήματα ενώ δεν ήθελε να τα πάρει» ,δήλωσε ο συνήγορος.
 Ο ίδιος ο κατηγορούμενος βάζοντας τα κλάματα είπε: «Δεν εκβίασα ποτέ και κανέναν. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο που μου στάθηκαν».
Επισημαίνεται ότι κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος καθώς η ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα είναι κάτω των δέκα ετών (νόμος Καστανίδη).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα