Ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά για τους κατ’ εξακολούθηση πυροβολισμούς

Τη μέρα που ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από “αδέσποτη” σφαίρα στο Μενίδι, ένας 23χρονος Ρομά πυροβολούσε κατά βούληση στην ίδια περιοχή. Το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας του επέβαλε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, ωστόσο μετά την απολογία του, την Δευτέρα, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές.

H αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλλει η υπεράσπισή του τελικά αποσύρθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην αναστολή της ποινής.

Ο δικηγόρος του 23χρονου, Γιάννης Γλύκας έκανε λόγο για “παραγγελία εξόντωσης” και σχολίασε: «Πρόκειται για ποινή εξοντωτική, η οποία επιβάλλεται λογω του κλίματος που εχει δημιουργηθεί, ενώ δεν εχει καμία σχέση και δεν κατηγορείται, για την απώλεια του άτυχου παιδιού. Το Σάββατο, δικάστηκαν άλλα δυο άτομα που συνελήφθησαν γιατί επίσης πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών απο το ίδιο δικαστήριο. Πως γίνεται τώρα να επιβάλλεται τέτοια ποινή;».

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι.

Στο μεταξύ, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι το 11χρονο παιδί έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια του 11χρουνου Μάριου

Στο μεταξύ, η οικογένεια του άτυχου Μάριου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: «Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας.

Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου.

Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα