Ελεύθερο το ντόπινγκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Μία ακόμη προκλητική απόφαση εξέδωσε η «θαυματουργή» Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, «τιμωρώντας» με… αυστηρή επίπληξη τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αστέριο Γιακουμή, ο οποίος βρέθηκε ντοπαρισμένος στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό!

Η απόφαση της Πειθαρχικής είναι κάτι παραπάνω από προκλητική, καθώς δημιουργεί δεδικασμένο, βάσει του οποίου μπορούν να κριθούν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις που θα προκύψουν στο μέλλον. Ενώ στο παρελθόν υπήρξαν αποκλεισμοί ποδοσφαιριστών ακόμη και για δύο χρόνια, όπως προβλέπεται, στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβλήθηκε η τιμωρία της αυστηρής επίπληξης, η οποία στην ουσία αθωώνει τον ποδοσφαιριστή για την πράξη του, καθώς δεν του επιφέρει την παραμικρή συνέπεια, πέραν των όσων έχει υποστεί ο οργανισμός του από τη χρήση των συγκεκριμένων ουσιών.

Στην ουσία, η Πειθαρχική περνάει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να ντοπάρονται ελεύθερα και η τιμωρία τους θα περιορίζεται στην… αυστηρή επίπληξη. Με άλλα λόγια, μπορεί, πλέον, ο καθένας να κάνει χρήση αναβολικών και απλώς να… τον μαλώνει η Πειθαρχική επιτροπή και να συνεχίζει το έργο του!

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική ενέργεια, πλήγμα στη μάχη για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ και της αξιοπιστίας του αθλήματος, το οποίο στην Ελλάδα έχει γίνει πραγματικό κουρέλι, στις ορέξεις του καθενός που θέλει να ασκήσει τη μικροπολιτική του, εξυπηρετώντας τις προσωπικές του επιδιώξεις.

ΥΓ.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα επί προσωπικού με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Το παιδί έκανε ένα λάθος, για το οποίο όμως, έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες. Ελπίζουμε να το αντιλήφθηκε και να μην το επαναλάβει. Η ένσταση έγκειται στο σκεπτικό της Πειθαρχικής και στο επικίνδυνο δεδικασμένο που δημιουργεί, καθώς στο εξής, οι παίκτες που εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα αθωώνονται με… αυστηρή επίπληξη, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γιακουμή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα