Ελλάδα… όπως λέμε Ουκρανία στο ποδόσφαιρο!

Τις σκέψεις τους να αποχωρήσουν από την Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα εξαιτίας της βίας και των συνεχών διακοπών της διοργάνωσης, εξέφρασαν ο Χέντβιγκες Μαντούρο του ΠΑΟΚ και ο Χόρχε Ντανιέλ Μπενίτες του Ολυμπιακού!

Και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι μόνο οι πρώτες περιπτώσεις που βγαίνουν και δηλώνουν δημοσίως τον προβληματισμό και τις προθέσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάτι ανάλογο ισχύει σε όλες τις ομάδες, καθώς πολλοί ξένοι, αλλά και ικανοί Έλληνες παίκτες, απευθύνθηκαν στις διοικήσεις τους και έθεσαν το θέμα επί τάπητος, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Οπαδοί, παράγοντες και φορείς του ποδοσφαίρου προφανώς «πνιγμένοι» από τον φανατισμό και την ιδιοτέλειά τους, αδυνατούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος. Αδυνατούν, μέσα στον μικρόκοσμό τους, να κατανοήσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, θέαμα και χαλάρωση. Και όλα αυτά εντός γηπέδου και όχι εκτός, όπου αρέσκονται εκείνοι να κινούνται.

Ο Μπενίτες μίλησε σε ΜΜΕ της Παραγουάης, πετώντας εκείνος την πρώτη «βόμβα»: «Η αλήθεια είναι περίπλοκη. Μιλάω με τον μάνατζέρ μου για να μου βρει μία άλλη ομάδα για να αγωνιστώ. Το να έρθω από τόσο μακριά και να είναι έτσι κατάσταση. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ίδιο γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Φοβάσαι να μην τραυματιστείς, καθώς οι φωτοβολίδες περνούν δίπλα από τους παίκτες. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για τον παίκτη, ούτε για την οικογένειά του. Όλα αυτά δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μαντούρο, ο οποίος μίλησε σε ολλανδικά ΜΜΕ:
«Φυσικά και εξετάζω την αποχώρηση από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Κάθε ποδοσφαιριστής θα το σκεφτόταν, διότι απλά θέλει να παίζει ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί πηγαίνουν όλοι μαζί και συγκρούονται με την αστυνομία, μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο και όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Είναι τρελοί. Δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ακριβώς οπαδούς. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα. Φανταστείτε τον Μαρκ Όβερμαρς να θέλει να παλέψει με τον Μαρσέλ Μπραντς της Αϊντχόβεν. Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορεί οι πρόεδροι να στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου, διότι έτσι ωθούν τους οπαδούς να κάνουν χειρότερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα