Ελληνικές επιχειρήσεις “μεταναστεύουν” στη Βουλγαρία

“Μεταναστεύουν” δεκάδες χιλίαδες επιχειρήσεις απο την Ελλάδα, σύμρωνα με όσα είπε ο Βασίλης Κορκίδης. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

«Να διαβάσει ο πρωθυπουργός την επιστολή που στείλαμε τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε το business run (…) Kαταλαβαίνετε τι γίνεται στην οικονομία» δήλωσε.

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε ότι η επιτροπή ελέγχου των capital controls που έχει συσταθεί δεν έδωσε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων.

«Αμφισβητώ την είδηση (…) Παίζετε το παιχνίδι με μεγάλη φούρια κύριε Κορκίδη, σπονσοράρετε όσους φεύγουν; Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες (…) μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 25 δισ. ευρώ θα ανακουφιστούν από τα κόκκινα δάνεια τόσο επιχειρήσεις όσο και οι φτωχοί πολίτες» απάντησε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ.

«Από πέρυσι τον Ιούνιο υπήρχε το πρόβλημα των επιχειρήσεων όταν κατέβασε τα μολύβια η προηγούμενη συγκυβέρνηση το πρόβλημα όμως επιδεινώθηκε με τα capital controls» σχολίασε η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη. Nα πάρουμε συντεταγμένα μέτρα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπάρχει σταθερός δρόμος» πρόσθεσε η βουλευτής, ζητώντας σύγκλιση απόψεων και θέσεων και εθνική συνεννόηση αντί για άγονες αντιπαραθέσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα