Ελληνική τραγωδία στη Βόρεια Ιρλανδία

Εποχές που είχαμε ξεχάσει αναβιώνουμε εν έτη 2015. Η Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου είναι – όπως παλιά – ένα τραγικό συνονθύλευμα  και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να πικράνουμε ή να μειώσουμε τον Βαγγέλη Μόρα και τους συμπαίκτες του. Απλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το συγκρότημα του υπηρεσιακού προπονητή Κώστα Τσάνα ηττήθηκε 3-1 από τη Βόρεια Ιρλανδία που η αλήθεια είναι έδινε ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της ιστορίας της. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για την Εθνική Ελλάδας. Η κατάσταση δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί. Η Εθνική Ελλάδας είναι στον πάτο και μοναδική υπεύθυνη είναι η ΕΠΟ και η καταστροφική της τακτική μετά το Μουντιάλ.

Στο ματς του Μπέλφαστ η Ελλάδα έπαιζε αξιοπρεπώς μέχρι που δέχθηκε το γκολ στο 35’ από τον Ντέιβις και μετά κατέρρευσε. Στο 49’ ο Μαγκένις έκανε το 2-0 με κεφαλιά και στο 58’ ο Ντέιβις με μακρινή κεφαλιά το 3-0. Στη συνέχεια, ευτυχώς, η Βόρεια Ιρλανδία ηρέμησε, με τους παίκτες της να περιμένουν απλά το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο Euro του 2016. Το γκολ της τιμής για την Εθνική πέτυχε ο Αραβίδης (το παρθενικό του με τη «γαλανόλευκη») στο 86’ μετά από γύρισμα του Τοροσίδη.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μακγκόβερν, Μακόλεϊ, Μάκνερ (84’ Μακάλοκ), Κάθκαρτ, Ντέιβις, Μπραντ, Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουάρντ (81’ Μαγκίν), Μαγκένις (78’ Μπόις).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (70’ Πέλκας), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (76’ Αθανασιάδης), Καρέλης (65’ Μάνταλος).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα