Ελληνικό προξενείο ίδρυσε στο Ιρακινό Κουρδιστάν ο Κοτζιάς

Ελληνικό προξενείο ίδρυσε στο Ιρακινό Κουρδιστάν, στην πόλη Ερμπίλ, έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, ο Νίκος Κοτζιάς αναβαθμίζοντας έτσι τη διπλωματική παρουσία της Ελλάδας  στο Ιράκ.

Στο Ερμπίλ λειτουργεί ήδη Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών είναι, με τη συμβολή του νέου Γενικού Προξενείου και φυσικά της Πρεσβείας στη Βαγδάτη, να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό.

Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο κ. Κοτζιάς, ασκεί μία ενεργητική εξωτερική πολιτική που έχει στόχο να οικοδομήσει γέφυρες συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση εκπρόσωποι του Ιρακινού Κουρδιστάν είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην επιτυχημένη Διεθνή Διάσκεψη της Αθήνας για τον θρησκευτικό πλουραλισμό στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα