«Εμείς δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο συνέδριο του «Ποταμιού» που διεξήχθη στο Λαύριο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναδείχτηκε, όπως άλλωστε αναμένονταν, επικεφαλής του κόμματος- και όχι πρόεδρος- και στις δηλώσεις του, (κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου) τόνισε πως «η μεγάλη αλλαγή θα τους παρασύρει όλους» ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως «εμείς δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος».

 «Η δεξαμενή του Ποταμιού είναι τεράστια», πρόσθεσε επικαλούμενος έρευνες που δείχνουν ότι οι πολίτες που βλέπουν με συμπάθεια το Ποτάμι είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που το ψήφισαν στην πρώτη του εκλογική μάχη στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, δίνοντας του 6,6% και δύο ευρωβουλευτές.

Ο ηγέτης του «Ποταμιού» τόνισε με έμφαση τη σημασία που θα έχει από δω και πέρα η δουλειά των εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος στις περιφέρειες. «Εμείς δεν θα γίνουμε περιοδεύων θίασος. Οι περιφερειακές ομάδες και οι κατά τόπους εθελοντές μας θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα, υποδεικνύοντας πρακτικές, επαναστατικές, καινοτόμες λύσεις», ανέφερε. «Δηλαδή εγώ δεν θα πηγαίνω στα πανηγύρια, δεν θα πηγαίνω σε μνημόσυνα, γάμους, κηδείες όλα αυτά που κάνουν να δημιουργούν μια αίσθηση ότι το ΠΟΤΑΜΙ είναι παντού και να βάζουμε και κάποιες ανακοινώσεις επί παντός επιστητού», συμπλήρωσε ο Σ. Θεοδωράκης.

 

Τα νέα όργανα

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της Πανελλήνιας Επιτροπής, η οποία αριθμεί 86 μέλη, καθώς -όπως προβλέπεται στο καταστατικό του κινήματος- έγινε εξομάλυνση ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση τόσο ανά φύλο (58 άνδρες και 28 γυναίκες) όσων και όλων των νομών της χώρας, από τους οποίους προήλθαν υποψηφιότητες.

Στην Πανελλήνια Επιτροπή θα συμμετέχουν και οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, ενώ τα μέλη της εξέλεξαν αμέσως μετά με φανερή ψηφοφορία την Συντονιστική Επιτροπή και την Επιτροπή Δεοντολογίας  του κινήματος.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Αννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο, Χριστίνα Ταχιάου, ενώ στη σύνθεσή της θα συμμετέχουν εκ μέρους των περιφερειών οι Κυριάκος Καραγιώργης (Κρήτη), Σπύρος Καχριμάνης (Πελοπόννησος), Αναστασία Μήλιου (Βόρειο Αιγαίο) και Χρήστος Τριανταφυλλίδης (Κεντρική Μακεδονία).

 

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας εξελέγησαν οι Λευτέρης Αλωνιάτης, Μαρία Βιτωράκη, Δημήτρης Κοντοπίδης (ο οποίος ήταν πρώτος μεταξύ όλων των υποψηφίων για την Πανελλήνια Επιτροπή, συγκεντρώνοντας 183 ψήφους), Μάκης Παπούλιας και Δήμητρα Τριανταφύλλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα