“Εμείς ερχόμαστε, αυτός φεύγει”

Πολλοί είναι οι λόγοι που η Φώφη Γεννηματά πριν καν περάσει ένα 24ωρο από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα μέσω συνέντευξης του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο συμπόρευσης.

Στο επιτελείο της κ. Γεννηματά ανέμεναν αυτό το άνοιγμα και γι’ αυτό είχαν λάβει τα μέτρα της. Όπως λένε με “αυτή την πρόταση ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει σωσίβιο στα δικά του αδιέξοδα. Επίσης δείχνει την αγωνία του να κρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τους πλάνεψε και με ψέματα απέσπασε την στήριξη τους. Και τώρα βλέπει πως τον εγκαταλείπουν κατά κύματα”.

Μάλιστα για να αποδείξουν το σκεπτικό τους αναφέρουν πως όλο το προηγούμενο διάστημα αυτό το χώρο τον αποκαλούσε “κλέφτες” και “βουτηγμένους στα σκάνδαλα”. Τώρα που καταρρέει και βρέθηκε στην ανάγκη ξεχάστηκαν τα πάντα.

Ποίοι ήταν οι λόγοι που η κ. Γεννηματά απάντησε αρνητικά πριν καλά-καλά δημοσιευθεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού; Κατ’ αρχάς εντός του Κινήματος υπάρχει μία πολύ μεγάλη μερίδα βουλευτών και στελεχών, οι οποίοι εάν ακόμη και εάν συζητούσε τέτοιο ενδεχόμενο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τότε θα έβλεπε να φεύγουν από το κόμμα στελέχη με επιρροή, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πολλοί άλλοι, οι οποίοι είχαν υποστεί αφόρητο μπούλινγκ κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας. Κι όπως γίνεται αντιληπτό ξαφνικά εκεί που το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον πυλώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα εξελισσόταν σε παρία. Κι όπως λένε “ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση καλλιέργησε το διχασμό και το μίσος, στηρίχτηκε στα ψέματα, ενώ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία αντίσταση στα αιτήματα των δανειστών, καμία φιλολαϊκή πρόβλεψη, καμία προοδευτική πολιτική. Μόνη έγνοια είναι η εξουσία και η παραμονή σε αυτή”.

Σε ελεύθερη πτώση

Επίσης στην Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε οργανωτική κατάρρευση και η δύναμη του μειώνεται καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, τα κενά καθίσματα σε όλες τις ομιλίες των υπουργών, στην Αθήνα και την επαρχία, που δείχνουν την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται η αποδοχή του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το πιο σπουδαιότερο είναι πως τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση αποσάθρωσης, οι περισσότεροι εντός της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της συμπαράταξης ορέγονται διαφορετικούς ρόλους. Βλέπουν πως το εγχείρημα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ειδικά εάν τελικά πάει στο συνέδριο και απευθύνει ομιλία και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μετά την ανακοίνωση της μάχης του κατά του καρκίνου έχει κερδίσει πάμπολλους υποστηρικτές εντός της ΔΗΣΥ.

Ταυτόχρονα, άλλα στελέχη πιστεύουν πως ο κ. Τσίπρας με την κίνηση αυτή , θέλει να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και να κερδίσει χρόνο που θα του επιτρέψει να επιχειρήσει να κάνει παιχνίδι ώστε να παραμείνει στην εξουσία όσο καιρό μπορεί περισσότερο.

Επίσης στην Χαριλάου Τρικούπη ασκούν έντονη κριτική προς την κυβέρνηση τονίζοντας πως “οι πολιτικές του κ. Τσίπρα οδήγησαν τη χώρα στην ύφεση και τον οικονομικό μαρασμό με μηδαμινές σχεδόν προοπτικές διεξόδου και οικονομικής ανάπτυξης”. Και αναφέρονται στις μειώσεις κοινωνικών δαπανών στις συντάξεις, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, στις ομαδικές απολύσεις, στην λιτότητα μέχρι το 2060 με πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 στο 2%, τεχνητό success story για δήθεν νέες θέσεις εργασίας αλλά ωστόσο υποαμειβόμενες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα