Εμπλέκεται και το όνομα του Μισέλ Πλατινί!

Διαστάσεις… χιονοστιβάδας αρχίζει να λαμβάνει το σκάνδαλο της ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλοκή και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί!

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Telegraph, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον πρωταγωνιστή της όλης ιστορίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάν, ο οποίος φέρεται να έχει δωροδοκήσει με εκατομμύρια ευρώ τα μέλη της FIFA, ώστε να ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας του Κατάρ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία και είχε ως αντικείμενο να κερδίσει τη συμπαράσταση του κορυφαίου παράγοντας της Ομοσπονδίας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν αποδεικνύει τον επηρεασμό ή το χρηματισμό του Μισέλ Πλατινί, ωστόσο η «Telegraph» υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της αδιάσειστα στοιχεία. Παράλληλα, έχουν συμβεί ορισμένα γεγονότα, που ενισχύουν το ρεπορτάζ των Άγγλων. Ο Πλατινί έχει παραδεχθεί πως είχε παραβρεθεί σε δείπνο με παράγοντες από το Κατάρ και τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Επίσης, ο γιός του Μισέλ Πλατινί προσλήφθηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ.

Το θέμα έχει αρχίσει και λαμβάνει διαστάσεις, καθώς η FIFA ελέγχεται πλέον για όλες τις διοργανώσεις που έχει αναθέσει τα τελευταία χρόνια. Στη Βραζιλία, ακόμη και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων, τα στάδια και οι υποδομές δεν είναι έτοιμα, ενώ η διοργάνωση του 2018, που δόθηκε στη Ρωσία, ψηφίστηκε την ίδια μέρα με εκείνη του Κατάρ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα