Εμπλοκή κι άλλου προσώπου στην υποθεση Ξηρού

Νέα στοιχεία για τον τρόπο δράσης του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Αύριο απολογούνται στον ανακριτή ο 53χρονος Χρήστος Πατουχέας και ο 36χρονος Αλβανικής καταγωγής Hari Koka.

Από τα νέα στοιχεία  προκύπτει και η εμπλοκή ενός νέου προσώπου, τον οποίο τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές. Πρόκειται για ένα άνδρα «ηλικίας 55 με 60 ετών» όπως  περιγράφεται σε μαρτυρική κατάθεση, ο οποίος προσπάθησε να ενοικιάσει αποθήκη στον Ασπρόπυργο.
Στη δικογραφία εμπεριέχονται καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι  αναγνωρίζουν την Αγγελική, την 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία αναζητείται από τις αρχές αμέσως μετά τη σύλληψή του Χρ. Ξηρού.
Ενδιαφέρον έχουν οι καταθέσεις οδηγών ταξί, οι οποίοι σε διαφορετικές ημερομηνίες και χρόνους, παραλαμβάνουν την «Αγγελική»  από «ταβέρνα με την επωνυμία ΗΡΑ που βρίσκεται λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης». Η νεαρή γυναίκα, όπως καταθέτουν οι μάρτυρες επιβιβάζεται στο ταξί τους για να πάει στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ισθμό και από εκεί να πάρει λεωφορείο για την Αθήνα.

Ο 53χρονος και η «Άννα»

Τι λέει στην κατάθεση του ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που νοικίασε την αποθήκη στον Ασπρόπυργο:

«Αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκα κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε να ενοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει. Λίγες ήμερες μετά συναντήθηκα με έναν ανδρα κοντα στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ηταν περίπου 1,75 μ., ηλικίας περίπου 55 με 60 χρονών, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος, αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχεία ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Αποστολος Πιτσιωτης, κάτοικος Κορωπίου, οδός Άρεως αρ. 22.

Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρω που είχαμε συμφωνήσει για τρεις μήνες. Την ίδια ή την επόμενη προσπάθησα επικοινωνήσω στο κινητό τηλέφωνο. Από το οποίο με είχε καλέσει αλλά ήταν κλειστό. Σε καμία από τις δυο συναντήσεις δεν αντιλήφθηκα να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα. Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο γα έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Δεν είχα καιμία άλλη συνάντηση ή επικοινωνία μαζί του γιατί είχε κλειστό πάντα το κινητό που μου είχε δώσει».

Στο σημείο αυτό επιδεικνύεται στο μάρτυρα η φωτογραφία ενός άνδρα και εκείνος αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ότι το άτομο στη φωτογραφία είναι το ίδιο με αυτό που συνάντησε. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στη φωτογραφία είναι λίγο πιο χοντρός.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρεται στο ρόλο στην «Αννά» την νεαρή κοπέλα που εμφανίστηκε ως «Άννα». Καταθέτει χαρακτηριστικά: «Μετά από ένα μήνα περνούσα από αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα και μια τρύπα που υπήρχε στο νάυλον του παραθύρου παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, από τα οποία το ένα μικρό βαν μάρκας Fiat, μοντέλο ΝΤΟΜΠΛΟ, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας Σουζουκι, σκούρου χρώματος. Δήλωσα στην αστυνομία τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Πριν λήξει η ημερομηνία μίσθωσης στις 10.12.2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα. Μου είπε ότι τη λένε Άννα , ήταν η κορη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητο κλειστό τόσο καιρό, καθώς ο πατέρας της βρίσκοταν στο εξωτερικό.

Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση. Στη συνάντηση που κανονίσαμε για να μου δώσει τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου από τον ίδιο αριθμό που ανέφερε: «Γεια σας, η Άννα είμαι, συγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας. Πράγματι πήγα και τα βρήκα εκεί».

«Ήταν πελάτισσά μας»

Ο Γ. Μ. οδηγός ταξί στο Λουτράκι ανέφερε στους αστυνομικούς στην κατάθεσή του πως στις 3.1.2015 και στις 11:17 μια νεαρή γυναίκα του ζήτησε να την παραλάβει «από την ταβέρνα με την επωνυμία ΗΡΑ που βρίσκεται στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης, προκειμένου να πάρει λεωφορείο για Αθήνα». Όπως λέει ο μάρτυρας «φτάνοντας εκεί μπήκε στο ταξί μια κοπέλα ηλικίας περίπου 25 ετών, ύψους 1.60 -1.65 και καστανόξανθα μαλλιά μέχρι τους ώμους. Αποσκευές δεν έφερε μαζί της αλλά είχε μια τσάντα σακίδιο, σχολικό πιθανώς. Μου είπε ότι ήθελε να πάρει το λεωφορείο για Αθήνα και πήγαμε στα ΚΤΕΛ του Ισθμού». Ο μάρτυρας από τις φωτογραφίες αναγνώρισε στο πρόσωπο της κοπέλας που μετέφερε την Αγγελική.

Ανάλογη περιεχομένου είναι και η κατάθεση γυναίκας Κ.Σ η οποία επίσης μετέφερε την Αγγελική στο ταξί της και την αναγνώρισε στις φωτογραφίες που της επιδείχθηκαν. Όπως λέει, την παρέλεβε από την ταβέρνα «ΗΡΑ» στις 11.12.2014 και την μετέφερε στα ΚΤΕΛ στον Ισθμό. Της είπε ότι βιάζεται να φτάσει στην Αθήνα και κρατούσε στα χέρια της ένα βαρύ σάκο.

Ο νέος άνδρας

Για ένα νέο άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών, μιλούν στις καταθέσεις τους δυο ακόμη οδηγοί ταξί στην περιοχή του Λουτρακίου. Αναφέρει οδηγός ταξί: «Δέχθηκα τηλεφώνημα (στις 6.12.2014) από νεαρό άνδρα να πάει στην ΗΡΑ. Με περίμενε ένας άνδρας 25 με 30 ετών, εύσωμος μιλούσε καλά ελληνικά, τον πήγα στον προαστιακό στην Κόρινθο».

Την ίδια ήμερα άλλος οδηγός ταξί δέχθηκε κλήση από νεαρή γυναίκα να πάει στην ταβέρνα ΗΡΑ. Καταθέτει ο μάρτυρας: «Είδα ένα άνδρα να έρχεται προς μέρος μου ηλικίας 30 ετών εύσωμος με μαύρα κοντά μαλλιά. Μου είπε ότι βιάζεται να πάει στην Αθήνα για να πάρει κάποιοι αναταλλακτικό αυτοκινήτου, γιατί το αυτοκίνητό του είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα και ότι θα το έφτιαχνε μόνος του. Είχε περίεργη προφορά αν και μιλούσε Ελληνικά».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα