Εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μέσα στη Βουλή

Μνήμες της άγριας περιόδου του εμφυλίου πολέμου ξύπνησαν στο Κοινοβούλιο την Τρίτη (28/3) όταν ο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ξέσπασε σε παραλήρημα με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα και την παρουσία σε αυτά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο χρυσαγίτης κοινοβουλευτικός βρέθηκε στο βήμα της βουλής με αφορμή τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Παπαντωνίου, αλλά μάλλον ο απώτερος σκοπός του δεν ήταν αυτός.

«Χθες (σ.σ. Δευτέρα 27/3) ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη» είπε ο Ηλιόπουλος και ξεκίνησε το παραλήρημα διχασμού. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τον Ν. Μπελογιάννη «αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος» και συνέχισε λέγοντας:

«Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο χρυσαγίτης βουλευτής εκτόξευσε και απειλές του τύπου «τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

«Ασπίδα» δημοκρατίας από τον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά…

Την ώρα του περιστατικού στη κοινοβούλιο προήδρευε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε να διαγραφούν πάραυτα οι χαρακτηρισμοί που  έκανε ο Π. Ηλιόπουλος, ζητώντας μάλιστα να βγουν εκτός αιθούσης οι χρυσαυγίτες βουλευτές που εξακολουθούσαν να φωνασκούν.

Αυτό πάντως που προξένησε εντύπωση –και όχι την καλύτερη–  ήταν η αντίδραση ενός άλλου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του Κώστα Τασούλα.

Ο πρώην υπουργός σαφώς πιο κομψά αλλά διόλου ενωτικά αναφέρθηκε κι αυτός στον Ν. Μπελογιάννη, λέγοντας ότι δεν αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία κι ότι παρά τη σκληρότητα της θανατικής ποινής που του επιβλήθηκε ο Μπελογιάννης επεδίωκε την επιβολή κομμουνιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα!

«Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» κατέληξε ο «γαλάζιος» βουλευτής Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει και αυτός με τη σειρά του αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα