Εμφύλιος στην Ένωση Εισαγγελέων

Η πρόσφατη τροπολογία που πέρασε στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης που επιτρέπει-κάνει αποδεκτή την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο (και εν ολίγοις, νομιμοποιεί τις λίστες της φοροδιαφυγής) φαίνεται να έχει προκαλέσει εμφύλιο στις τάξεις των δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, 5 από τα συνολικά 9 μέλη το Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, διατυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαφωνία τους σ την ανακοίνωση που εξεδόθη ερήμην τους, με την οποία κατακεραυνώνεται η παραπάνω επίμαχη τροπολογία.

Οι πέντε παραιτηθέντες, όλοι τους εισαγγελείς πρώτου βαθμού, είναι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Νούλης, ο ταμίας Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη Μίνα Σωτηροπούλου και Αντώνης Παπαματθαίου.

Με βάση την ανακοίνωση, η Ένωση Εισαγγελέων αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της διάταξης, κάνουν λόγο για «εργαλειακή χρησιμοποίηση» της Δικαιοσύνης, αλλά και ασυμβατότητα με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους ως προς τα υπερασπιστικά δικαιώματα κατηγορουμένων.

Η Ένωση Εισαγγελέων υποστηρίζει ότι οι παραιτηθέντες είχαν στα χέρια τους το κείμενο της ανακοίνωσης από το Σάββατο το βράδυ και πως μόνο ένας από τους πέντε διαφώνησε με το περιεχόμενό του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα