«Εμφύλιος» στον Απόλλωνα!

Μαίνεται ο… πόλεμος στο εσωτερικό του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη να ανακοινώνει την Πέμπτη (19/10) σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την αποχώρησή του.

Ο απερχόμενος ιδιοκτήτης του προσφυγικού συλλόγου κατηγόρησε το σωματείο φιλάθλων «Αναγέννηση» ότι σαμποτάρει εκ των έσω τις προσπάθειες της διοίκησης, χρεώνοντάς τους το πρόσφατο επεισόδιο που είχε ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Κασναφέρης με φίλαθλο, αλλά και τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου της ΠΑΕ.

«Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα που είναι υποθετικά και προέρχονται από λάθος πληροφόρηση. Συμπληρώθηκαν 3.5 χρόνια από τη στιγμή που η οικογένειά μας ενεπλάκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ασχολούμαστε με την ομάδα 1.300 μέρες.

Το ποδόσφαιρο για εμάς ήταν ένα άθλημα, μια πηγή χαράς. Δυστυχώς κατάντησε για εμάς να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να φεύγουμε στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Με τη σημερινή μας παραίτηση θα προσπαθήσουμε να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι.

Μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα κόντρα στην Κέρκυρα, ακολούθησε μια ανακοίνωση που βασίστηκε σε τέσσερα σκέλη. Μίλησε για σωματεία που έχουν διακριτική αντιμετώπιση. Μετά απ’ αυτήν την ανακοίνωση δεν ακούσαμε έναν δημοσιογράφο να πει κάτι για το διαιτητή, που ήταν καθόλα άριστος. Όμως μετά την κόκκινη που του υποδεικνύει ο 4ος βγάζει μια ένοχη στάση, θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει κάποιον με το παράπονο. Ενώ ήταν ματς που ίσως να έγιναν και 15′ έδειξε μόνο τρία λεπτά και αγνόησε 15′ που ήταν ποδοσφαιριστές στο έδαφος.

Το δεύτερο θέμα που θίξαμε ήταν στην παραδοχή αποτυχίας στελέχη – ποδοσφαιριστές. Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος με τους παίκτες και τα στελέχη. Το πρόβλημά είναι ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που δεν έχει πρόβλημα.

Επίσης, έγινε σαφές ότι οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης αποχωρούν από τον Απόλλωνα. Έχουμε χλευαστεί επειδή έχουμε τολμήσει να το πούμε αυτό άλλες δύο φορές.

Η θέση της εταιρίας είναι καθαρή, έχει μηδενικές υποχρεώσεις και ψάχνουμε τον τρόπο να απεμπλακούμε. Δεν έχει υπάρξει από ενδιαφέρον από πουθενά. Πήραμε πρωτοβουλία και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους σοβαρούς επιχειρηματίες αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σ’ αυτό το ποδόσφαιρο. Έγινε μια σημαντική επαφή με τον κύριο Βελλή, όπου μας απάντησε ότι “δεν επιθυμώ να εμπλακώ με τα διοικητικά του Απόλλωνα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον”.

Από εδώ και στο εξής και για όσο χρειαστεί σαν υπηρεσιακή διοίκηση. Μείωση προσωπικού, το θέμα προπονητικού κλείνει, περιορίζεται το μπάτζετ και πληρώνονται μόνο τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν προβλήματα με μηδενισμούς (υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές με καθυστέρηση).

Θα προσπαθήσουμε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Αν δεν υπάρξει κάποιος ενδιαφερόμενος, θα κοιτάξουμε να προσφέρουμε τις μετοχές σ’ έναν ανεξάρτητο σύλλογο, όπως είναι ο σύλλογος “Αναγέννηση”, όπου πολεμά τις προσπάθειές μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν κρίση» είπε ο απερχόμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και πρόσθεσε: «Είναι αυτοί που είναι με το μέρος της προηγούμενης διοίκησης. Είναι αυτοί που χτύπησαν τον κύριο Κασναφέρη. Όταν νικούσε η ομάδα ήταν στεναχωρημένοι, όταν δεν ανέβηκε η ομάδα ήταν χαρούμενοι γιατί πίστευαν ότι θα έρθουμε σε δύσκολη θέση και θα αποχωρήσουμε.

Χτύπησαν μια υπάλληλο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα απειλούν με ξυλοδαρμό τον προπονητή ακαδημιών του Απόλλωνα, θα κινηθούμε νομικά και ποινικά. Δημιουργούν συνεχώς κρίσεις.

Επειδή δεν αντέχουμε άλλο αυτό το μπούλινγκ που γίνεται σε εμάς, αποχωρούμε.

Μέσα στην οκτάδα των μπάτζετ βρίσκεται ο Απόλλων. Δεν μπορεί μια ομάδα Β εθνικής να σταθεί στην Α’. Εγώ δεν μπορούμε να ασχολούμαι συνεχώς με τον Απόλλωνα, τον μισό χρόνο μένω εδώ και τον άλλο μισό στο εξωτερικό.

Είναι άριστες οι σχέσεις μας με τον Βελλή, τον σεβόμαστε και τον τιμούμε. Θα θέλαμε να έχει βγει και να έχει μιλήσει. Να μας αφήσουν οι αυτοαποκαλούμενοι φίλοι του να κάνουμε τη δουλειά μας.

Δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο για την ΠΑΕ. Υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία. Εμφανίστηκε μια ομάδα μάνατζερ αλλά αυτοί θέλουν την ομάδα για να παίζουν στοίχημα.

Ήδη υπάρχουν αναταραχές, παίκτες ζητάνε συναντήσεις. Καλό είναι να νιώσουν και αυτοί λίγο ανασφάλεια γιατί το πρόβλημά τους είναι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα δεν έχουν δώσει οι νέοι παίκτες σπουδαία βοήθεια στην ομάδα. Δεν έχουν κάνει και εξ αρχής, όμως, σωστά πράγματα. Στο μόνο παιχνίδι που είχαμε κατοχή ήταν το τελευταίο. Ο Απόλλων δούλευε κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και επιθετικό όχι τόσο. Δεν φτάνει η ομάδα στην αντίπαλη περιοχή, δεν κάνει φάσεις.

Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. Δεν έχει τόσο καλούς παίκτες όσο προσδοκούσαμε και με βάση τα όσα χρήματα δώσαμε αλλά… Ο Απόλλων ό,τι αγοράζει το αγοράζει ακριβά, ενώ δεν θέλει και κανείς να φύγει γιατί νιώθει ασφαλής καθώς θα πάρει τα λεφτά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα