Ενημερωτική «απόβαση» της Fraport στη Ρόδο

Η περιοδεία της Fraport στις τοπικές κοινωνίες που «φιλοξενούν» τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας συνεχίζεται με τελευταίο σταθμό τη Ρόδο. Κλιμάκιο της εταιρείας με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, Alexander Zinell, προσγειώθηκε στο Νησί των Ιπποτών όπου την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Fraport Greece παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια για το αεροδρόμιο «Διαγόρας» πραγματοποιώντας παραγωγικό διάλογο με όλους τους παρευρισκόμενους. Σύμφωνα με τον CEO της Fraport Greece το υπό την παρούσα μορφή αεροδρόμιο αδυνατεί να υποστηρίξει τις προοπτικές ανάπτυξης της Ρόδου επομένως ο άμεσος στόχος είναι η δημιουργία ενός αεροδρομίου με μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο Al. Zinell, τα εν λόγω προβλήματα του αεροδρομίου δεν εξαφανίζονται με κάποιο «μαγικό ραβδί» και γι’ αυτό έχει προγραμματιστεί μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν να ξεκινήσουν έργα μεγάλης κλίμακας που θα αλλάξουν την όψη του αερολιμένα.

Τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, ανακαίνιση του τερματικού σταθμού και αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών check-in, 71% αύξηση των ζωνών ασφαλείας, 15% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 25% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών και 29% αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διαχείριση των αεροδρομίων τον περασμένο Απρίλιο, η διοίκηση της Fraport Greece δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη στενών επαφών με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Στρατηγική της εταιρείας είναι η δημιουργία στενών σχέσεων διαφάνειας με ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόμενων φορέων που περιλαμβάνουν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς σχετικούς με τον τουρισμό, καθώς και όλους όσους σχετίζονται με τη λειτουργία των αεροδρομίων.
Ν. ΤΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα