Ενθουσιασμένοι με Γιακουμάκη στην ΑΕΚ

 

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι μόνο 22 ετών, έχει ήδη αντιμετωπίσει μία ρήξη χιαστών, αλλά φαίνεται πως την έχει ξεπεράσει για τα καλά. Στο ματς του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρή προσέγγιση των «ερυθρολεύκων» μετά το 0-2, ίσως και την έλλειψη ποιότητας των παικτών που αντιμετώπισε και με δικές του προσπάθειες βοήθησε στην ισοφάριση – γκολ και κερδισμένο πέναλτι – και παραλίγο να κάνει και το 3-2 που θα σήμαινε ολοκληρωτική ανατροπή.

Φυσικά αυτό δεν ήταν το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι. Ο Γιακουμάκης είναι ο Έλληνας επιθετικός που αδικείται περισσότερο από κάθε άλλον από το πίνακα των σκόρερ. Όχι ότι είναι λίγα τα 6 γκολ σε 14 ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, σε ηλικία που άλλοι επιθετικοί είναι ακόμη παγκίτες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται είναι εξαιρετικά μοντέρνος για Έλληνα σέντερ-φορ. Βοηθά στην ανάπτυξη χωρίς να μετακομίζει εκτός περιοχής ή στα πλάγια, πολύ απλά επειδή είναι καίριος, δεν πετάει επιθέσεις της ομάδας του βγαίνοντας οφ σάιντ, είναι αγόγγυστος και φανταστικός γνώστης τακτικής, στοιχεία σπάνια, ξαναλέμε, για την ηλικία και του και την ποδοσφαιρική του παιδεία!

Στην ΑΕΚ, φυσικά, δεν μπορούν παρά να τρίβουν τα χέρια τους, αφού ο παίκτης το καλοκαίρι θα φοράει τα «κιτρινόμαυρα». Τέτοια… συμπεριφορά απέναντι στον Ολυμπιακό οι φίλοι της Ένωσης έχουν να δουν χρόνια, από τον Νάτσο Σκόκο. Την είδαν από τον Γιακουμάκη, αλλά με τη φανέλα του Πλατανιά, μόνο που δεν είναι το ίδιο.

Βέβαια, στον Δικέφαλο πρέπει να αντιμετωπίσουν μισή ντουζίνα αγωνιστικών θεμάτων και προβλημάτων προκειμένου όταν θα εντάξουν τον 22χρονο φορ στην ομάδα αυτός να έρθει και να δέσει και όχι απλά να γίνει ένας ακόμη καλός παίκτης, μίας ασύνδετης, αδούλευτης ή μη δημιουργικής ομάδας. Διότι όπως φάνηκε και στο τελευταίο ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο σέντερ φορ της έβαλε δύο γκολ και η άμυνα δέχθηκε τρία…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα