Ενισχύονται (επιτέλους) τα μέτρα ασφάλειας στην Ευελπίδων

Περίπου τρεις μήνες μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε μέσα στο γραφείο στο κτίριο «10» της Ευελπίδων γυναίκα γραμματέας, φαίνεται πως άρχισαν να γίνονται και οι πρώτες ενέργειας προς την κατεύθυνση της ασφάλειας στα δικαστήρια όπου καθημερινά εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες. Μόνο που χρειάστηκε να μεσολαβήσει το αιματηρό περιστατικό -που δεν ήταν το μόνο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων- ώστε η Πολιτεία να κινητοποιηθεί και να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα δικαστών και εισαγγελέων για ενίσχυση των μέτρων της ασφάλειας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ iapopsi.gr, πλέον στις πύλες των κτιρίων της Ευελπίδων αναμένεται να τοποθετηθούν σταδιακά μηχανήματα ελέγχου που θα «διαβάζουν» όσους περνούν την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Η αρχή αναμένεται να γίνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο κτίριο «16» όπου στεγάζεται η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας καθώς και άλλες υπηρεσίες. Ήδη, στο κτίριο αυτό έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την τοποθέτηση του μηχανήματος. Επιπλέον, στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων έχει ενισχυθεί ο αριθμός των αστυνομικών, ειδικά δε όταν αναμένονται δίκες με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον. Το θέμα της ασφάλειας των δικαστηρίων και ειδικά αυτών που στεγάζονται στα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχε επανέλθει τους τελευταίους μήνες με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα.

Κι αυτό γιατί τον Οκτώβριο του 2013, γυναίκα Ρομά άνοιξε πυρ στο κτήριο «9» των δικαστηρίων της Ευελπίδων και από τις σφαίρες της έπεσε, έξω από το ανακριτικό γραφείο, νεκρός ένας άνδρας που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του γιου της. Τον περασμένο Ιούλιο φάκελος–βόμβα εστάλη στα γραφεία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στο Πρωτοδικείο. Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου, ο οποίος απενεργοποιήθηκε εν τέλει, είχε αναλάβει η οργάνωση «Ανυπότακτες επιθυμίες».

Το αποκορύφωνα ήταν η επίθεση με μαχαίρι τον περασμένο Νοέμβριο, άνδρα Ιρανικής καταγωγής, σε γυναίκα γραμματέα ανακρίτριας τη στιγμή που κείνη προσπαθεί να τον εξυπηρετήσει. Την τραυμάτισε σοβαρά, καταφέρνοντας της μαχαιριές στην ωμοπλάτη και στο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα